Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.
Інгредієнти:
- 1 літр води;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 столова ложка солі;
- 30 г свіжих дріжджів або 1 столова ложка з гіркою сухих;
- 1,2 кг борошна;
- начинка для пиріжків – будь-яка на ваш смак.
Приготування:
- Беремо велику миску, наливаємо теплу воду, додаємо цукор, сіль, дріжджі і добре розмішуємо. Частинами вводимо борошно і замішуємо тісто. Воно має вийти трохи густішим, ніж на оладки.
- Накриваємо миску плівкою або кухонним рушником і на годину відправляємо в тепле місце, щоб воно підходило. Тісто виходить живим та дуже м’яким.
- Потім добре змащуємо олією стіл. Можна налити олію у тарілку – зручно буде змащувати руки. Занурюємо долоні в масло і потім відщипуємо шматочки тіста. Викладаємо на долоню шматочок тіста, розплющуємо його в коржик. Ложкою викладаємо улюблену начинку і трохи розподіляємо по довжині пиріжка. Защипуємо наш пиріжок і відправляємо на розігріту з олією сковороду, де обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
- Якщо ви хочете, щоб пиріжки були тонкими, перед відправкою на сковороду їх можна трохи розплескати пальцями.