П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБагато хто шукає цей рецепт: найсмачніші та м'які пиріжки з рідкого тіста...

Багато хто шукає цей рецепт: найсмачніші та м’які пиріжки з рідкого тіста без проблем

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки з такого тіста виходять ще смачнішими, ніжнішими і повітрянішими. Вони залишаються свіжими і другого, і навіть третього дня. З рідкого тіста можна приготувати не лише пиріжки з різними начинками, а й біляші.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.

Інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 30 г свіжих дріжджів або 1 столова ложка з гіркою сухих;
  • 1,2 кг борошна;
  • начинка для пиріжків – будь-яка на ваш смак.

Приготування:

  1. Беремо велику миску, наливаємо теплу воду, додаємо цукор, сіль, дріжджі і добре розмішуємо. Частинами вводимо борошно і замішуємо тісто. Воно має вийти трохи густішим, ніж на оладки.
  2. Накриваємо миску плівкою або кухонним рушником і на годину відправляємо в тепле місце, щоб воно підходило. Тісто виходить живим та дуже м’яким.
  3. Потім добре змащуємо олією стіл. Можна налити олію у тарілку – зручно буде змащувати руки. Занурюємо долоні в масло і потім відщипуємо шматочки тіста. Викладаємо на долоню шматочок тіста, розплющуємо його в коржик. Ложкою викладаємо улюблену начинку і трохи розподіляємо по довжині пиріжка. Защипуємо наш пиріжок і відправляємо на розігріту з олією сковороду, де обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
  4. Якщо ви хочете, щоб пиріжки були тонкими, перед відправкою на сковороду їх можна трохи розплескати пальцями.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні