Сочники з апельсиновою цедрою
Інгредієнти
«Сир – 150 грамів, борошно – 2,5 склянки, масло вершкове – 100 грамів, цукор – 100 грамів, ванільний цукор – 15 грамів, сметана – 6 столових ложок, яйце – 2 штуки, сода – 1/2 чайної ложки, сіль і апельсинова цедра – за смаком.
Приготування
- Пшеничне борошно просіяти з содою та сіллю.
- У посудині змішати одне яйце, частину сметани (5 столових ложок), цукру (80 грамів) і розтоплене вершкове масло. Злегка збити вінчиком. З’єднати сухі та рідкі інгредієнти, замісити тісто.
- Тісто розкотити в пласт і вирізати кружальця діаметром 10 сантиметрів.
- У блендері подрібнити сир (150 грамів), цукор за смаком, ванільний цукор, яєчний білок, потім додати решту сметани, борошно (1 столову ложку). Перемішати і за смаком додати апельсинову цедру.
- На середину кружальця викласти сир, злегка притиснути і скріпити краї тіста.
- На деко, застелене папером для випічки, викласти сочники. Поверхню змастити збитим жовтком.
Випікати у заздалегідь розігрітій духовці до готовності.
Валентина Дмитрівна, Харківська обл.»