Тушкована квашена капуста з пшоном та квасолею
Капусту за цим рецептом готують в Яворівському районі Львівської області.
Інгредієнти
Квашена капуста – 500 г, вода – 200 мл, цибуля – 1-2 шт., картопля – 3 шт., квасоля – 100 г, пшоно – 100 г, олія – 2 столові ложки, сіль та перець – за смаком.
Приготування
-
На ніч замочити у холодній воді квасолю, вранці злити воду, добре промити її та відварити до м’якості.
-
Картоплю очистити, нарізати невеликими шматочками і відварити у підсоленій воді.
-
У ступку насипати попередньо ошпарене пшоно, додати дуже дрібно нарізану цибулю і розтерти товкачиком протягом 15 хвилин. Якщо немає ступки, скористайтеся блендером.
-
У велику сковороду викласти квашену капусту і влити воду.
-
Викласти потовчене з цибулею пшоно і тушкувати, доки не буде готове пшоно – 15-20 хвилин.
-
З готової картоплі злити воду, розім’яти товкачем і додати до капусти.
-
З квасолі злити воду, додати у сковороду, посолити, поперчити і перемішати.
-
Якщо страва дуже густа, можна влити трохи води і тушкувати ще кілька хвилин.
-
Готову страву заправити обсмаженою на олії цибулею. Якщо не сидите на дієті, можна додати шкварки.