Макові булочки на Різдво
Інгредієнти
Молоко – 250 мл, макова начинка – 500 г, дріжджі сухі – 2 чайні ложки, цукор – 4 чайні ложки, борошно – 550 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 40 г, олія – 2 столові ложки, жовток – 1 шт., молоко (для змащування) – 2 столові ложки, сіль – щіпка.
Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати макову начинку.
Приготування
- Для опари змішати тепле молоко, дріжджі та одну чайну ложку цукру, перемішати і залишити на 15 хвилин.
- В окрему посудину вбити яйця, додати сіль, цукор, розтоплене вершкове масло і олію і перемішати.
- Додати в суміш опару, знову перемішати і, поступово всипаючи просіяне борошно, замісити м’яке тісто.
- Тісто накрити харчовою плівкою і залишити на 50-60 хвилин у теплому місці.
- Поверхню присипати борошном, тісто розділити на частини, кожну розкачати у квадрат товщиною 0,5-0,7 см.
- Макову начинку поділити на дві порції, змастити нею квадрати тіста, згорнути у рулет і нарізати на шматочки (має вийти 18 булочок).
- Отримані булочки помістити на пергамент, змастити сумішшю жовтка і молока і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Готові булочки присипати цукровою пудрою.