У ній набагато більше вітамінів та антиоксидантів, а також у рази збільшується термін зберігання на відміну від капусти у свіжому вигляді. Саме квашена капуста раніше рятувала людей від авітамінозу та цинги.
Хрумка квашена капуста
Інгредієнти
Капуста – 1 качан, морква – 1 штука, сіль – 1 столова ложка з гіркою, лавровий лист – 3 штуки, чорний перець горошком – 10 штук, вода.
Приготування
- Капусту дрібно нашаткувати. Моркву почистити і натерти на великій тертці. Капусту і моркву перемішати у великій посудині.
- На дно чистої трилітрової банки покласти лавровий лист і перець-горошок. Далі поступово закладати капусту, ретельно утрамбовуючи її. Можна пересипати кожну партію капусти сіллю.
- У банку залити воду так, щоб вона покрила всю капусту.
- Далі злити воду у каструлю. Додати столову ложку солі з гіркою. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
- Охолоджений розсіл влити в банку. Банку з квашеною капустою поставити у глибоку миску, в яку згодом стікатиме зайвий розсіл.
- Помістити капусту у тепле місце.
- За добу протикати її дерев’яною паличкою, щоб видалити зайві гази.
Залишити капусту у теплому місці ще на добу. Потім прибрати у холодне місце.
1. Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму.
2. Секрети зимової заготівлі: квашена капуста з гарбузом.
3. Квашена капуста з яблуками – класика зимових солінь: секрети приготування.