П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо вдома самі пастилу зі сливи - дивувати домашніх та гостей

Готуємо вдома самі пастилу зі сливи – дивувати домашніх та гостей

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб приготувати пастилу зі слив, потрібен мінімальний набір інгредієнтів – лише сливи та цукор. І терпіння. Зате скільки задоволення, користі та економії!

Нагадаємо, ми розповідали про основні принципи приготування пастили, цукатів та сухофруктів у домашніх умовах. А тепер можна спробувати теорію практично. І почнемо ми з пастили.

Пастила зі сливи

Сливи – 1 кілограм, цукор – 100 грамів.

  • Сливи промити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
  • Викласти сливи в сотейник з товстим дном, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Варити близько 15 хвилин, поки сливи не розм’якшать і не пустять сік.
  • Якщо плоди тверді, можна влити в сотейник 2-3 столові ложки води.
  • Подрібнити сливову масу блендером до однорідної консистенції. Можна додатково протерти пюре через сито.
  • Всипати у пюре цукор і добре розмішати до повного розчинення. Якщо сливи кислі, цукру можна всипати більше.
  • Повернути сотейник на вогонь і варити пюре на повільному вогні, періодично помішуючи, ще 10-15 хвилин.
  • Деко застелити пергаментом, вилити поверх сливове пюре і розрівняти лопаткою, товщина не має бути більшою за 7 міліметрів.
  • Поставити деко в розігріту до 100 градусів духовку на 4-6 годин з відкритими дверцятами.

Правильно висушена пастила при натисканні пружинить, але залишається дещо липкою.

Пастилу прямо з папером акуратно нарізати на смужки.

Зняти папір і кожну смужку розрізати впоперек і згорнути рулетиком.

Зберігати пастилу у скляній закритій банці в темному місці.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні