Коли на ринках з’являються ці гарні овочі, ми обов’язково купуємо їх і починаємо замислюватися, що приготувати з них.
Салати, печеня, рагу, маринади – так! Крім цього, баклажани смажать, гасять, маринують, запікають. Як готувати баклажани – вирішувати вам самим. Ми вже розповідали, як приготувати “ікру заморську”, сьогодні поділимося досвідом консервації баклажанів у томатному соусі та попереду ще нові рецепти.
Баклажани в томатному соусі
Баклажани – 4 середні штуки, помідори – 5 штук, цибуля – 2 штуки, часник – 3-5 зубчика, петрушка, олія, сіль і перець – за смаком.
- Баклажани розрізати вздовж на четвертинки, потім упоперек на шматки завтовшки 2-3 сантиметри.
- Дрібно нарізати помідори, цибулю, зелень та очищений часник.
- Змішати цибулю та баклажани в мисці, посолити, поперчити, полити олією і перемішати.
- Викласти овочі на застелене пергаментом деко і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
- Помідори з часником та зеленню перекласти в сотейник, посолити, довести до кипіння та варити на невеликому вогні 5 хвилин.
- Викласти підпечені овочі в сотейник із помідорами, додати сіль та перець, перемішати. Закрити кришкою та тушкувати 15-20 хвилин.
Гарячі баклажани розкласти по стерилізованих банках та закрити кришками.