Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІкра "заморська" баклажанна: секрети приготування

Ікра “заморська” баклажанна: секрети приготування

Этот материал также доступен на русском языке
Ікра "заморська" баклажанна за цим рецептом найсмачніша і найніжніша! А взимку як радуватиме: і намазкою, і приправою, і доповненням майже до всіх інших страв. Варто попрацювати!

Інгредієнти:

Баклажани, помідори по 1 кг
Цибуля ріпчаста, перець солодкий по 500 г
Перець гіркий ½-1 стручок
Молотий чорний перець
Цукор, сіль за смаком
Рослинна олія для смаження

Приготування:

  • Помийте, осушіть, почистіть та наріжте овочі дрібними кубиками.
  • У киплячій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте помідори і тушкуйте під закритою кришкою до розм’якшення.
  • Потім додайте до цибулі та помідорів перець і баклажани і тушкуйте овочі на слабкому вогні під кришкою, часто помішуючи.
  • Коли баклажани стануть м’якими, відкрийте кришку (щоб випарувалася зайва волога) і продовжуйте гасити.
  • Киплячу масу посоліть, посолодіть, поперчіть і розкладіть у стерилізовані півлітрові банки. Накрийте банки кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Переверніть банки на кришки та укутайте на 5-6 годин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні