Одна з головних переваг компоту – швидкість його приготування. Звичайно, це довше, ніж заварити чай, але не так вже й суттєво. Тим більше, можна навіть не чекати, доки він охолоне – гарячим теж смачно.
Інгредієнти:
- абрикоси – 500 г,
- цукор – 1 склянка,
- лимон зі шкіркою – одна четверта частина,
- половина великого апельсина,
- м’ята за смаком.
Приготування
- З абрикосів вийняти кісточки, а цитрусові нарізати кружальцями.
- У киплячу воду покласти цукор і коли вода закипить знову, кинути туди шматочки лимона та апельсина.
- Варити 5 хвилин, потім покласти абрикоси і варити ще 5-10 хвилин. За бажанням можна додати у компот м’яту.
- Вимкнути, накрити каструлю кришкою і дати настоятися. Пити охолодженим.