Нещодавно ми пропонували вам рецепт баклажанів в аджиці, який можна використовувати і для заготівлі на зиму.
Інгредієнти:
баклажани – 600 г,
великий болгарський перець – 1 шт.,
лимонний сік – 50 г,
часник – 1-2 зубчики,
мед – 70 г,
вода – 50 г,
мелений коріандр – 1 ч. л.,
зелень та сіль – за смаком.
Приготування
- Баклажани вимити, обрізати хвостики і нарізати кружальцями. Посолити і залишити на 10-15 хвилин, щоб вийшла гіркота.
- Потім баклажани промити і промокнути паперовим рушником.
- Швидко обсмажити в олії до рум’яної скоринки на сильному вогні. Ще раз промокнути паперовим рушником, щоб видалити зайву олію.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати кубиками.
- У сковороду покласти пропущений через прес часник, мед, лимонний сік і воду. Довести до кипіння.
- У соус додати солодкий перець, баклажани і тушкувати 5-10 хвилин.
- Посипати зеленню, остудити і відправити у холодильник приблизно на годину.