Кожна господиня має свій рецепт. Пропонуємо урізноманітнити ваш раціон незвичайними кабачковими стравами.
Запечені кабачки зі сметаною
Кабачки (невеликі) – 5 штук, сметана – 500 грамів, яйця – 3 штуки, вершкове масло – 2 столові ложки або 50 грамів, зелень, часник, сіль, перець і олія – за смаком.
Кабачки промити і нарізати кружальцями завтовшки близько сантиметра. Посипте кабачки сіллю з перцем і залиште на 10-15 хвилин.
У цей час помити й нарубати зелень. Часник пропустити через прес. Все це змішайте зі сметаною та яйцями. Має вийти однорідна вершково-яєчна маса.
Обсмажити кабачки на олії по 1-2 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.
Потім викласти кабачки спочатку на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру, а потім у змащену вершковим маслом форму для запікання.
Залити кабачки сметаною із зеленню і відправити на 20-30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Кабачкова піца
Кабачки – 2 штуки, яйце – 1 штука, помідор – 1 штука, твердий сир – 100 грамів, куряча грудка – 1 штука, вершкове масло – 2 столові ложки, кріп, петрушка та зелена цибуля – по 1 пучку, борошно – 5 столових ложок, панірувальні сухарі – 2 столові ложки, сіль і перець – за смаком.
- Кабачки помити і натерти на великій тертці. Віджати м’якоть, щоб позбутися соку. Змішати терті кабачки з яйцем, дрібно нарубаною зеленню і просіяним борошном. Суміш посолити і поперчити.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати сухарями.
- Викласти до неї кабачкове тісто. Товщина має бути приблизно 1 сантиметр.
- Зверху викласти порізане відварене куряче філе (можна замінити на ковбасу) і скибочки помідора.
- Посипати тертим сиром і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
Кабачковий омлет «Фритата»
Кабачок – 1 штука, болгарський перець – 1 штука, цибуля – 1 штука, яйця – 4 штуки, молоко – половина склянки, олія – 2 столові ложки, зелень, сіль і перець – за смаком.
- Кабачок і перець нарізати тонкою соломкою, цибулю – дрібними кубиками, зелень – порубати.
- Обсмажити на олії цибулю. Коли вона стане м’якою, додати до неї кабачки, посолити і поперчити. Накрийте сковороду кришкою і смажте ще 2-3 хвилини.
- У цей час збити яйця з молоком. Додати до них зелень та перець. Сумішшю, що вийшла, залити кабачки.
- Можна засмажити омлет на повільному вогні на сковороді, а можна відправити на 15-20 хвилин у духовку.
Мариновані кабачки з медом
Кабачки – 2 штуки, часник – 2-3 зубчики, кріп – 1 пучок, олія – 6 столових ложок, столовий оцет – 2-3 столові ложки, мед – 2 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, перець горошком – за смаком.
Кабачки промити і нарізати тонкими скибочками, засипати сіллю і залишити на 20–30 хвилин.
Приготувати маринад: змішати подрібнений часник, кріп, перці, оцет, оливкову олію і мед.
Злити з кабачків сік, що виділився, залити маринадом і поставити в холодильник на 2-3 години, а краще – на ніч.