Запечений омлет з кабачками
Яйця – 5 штук, кабачок – 1 штука, твердий сир – 100 грамів, цибуля – 1 штука, часник – 3 зубчики, варена ковбаса – 200 грамів, олія – 2 столові ложки, кріп, сіль та перець – за смаком.
- Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати.
- Промити добре кабачок і нарізати його на невеликі кубики.
- Влити у сковороду олію і поставити на середній вогонь. Щойно олія розігріється, додати нарізані цибулю і часник. Обсмажити цибулю і часник на середньому вогні при постійному помішуванні протягом однієї хвилини. Цибуля має стати прозорою, але не треба її засмажувати.
- Додати у сковороду нарізаний кабачок і смажити, періодично помішуючи протягом 5 хвилин.
- Підготувати форму для запікання і застелити листом пергаменту.
- Викласти у форму кабачки з цибулею, а зверху – нарізану кубиками ковбасу (або будь-який інший інгредієнт за смаком).
- Кріп дрібно нарізати, а сир натерти.
- У глибоку миску вбити яйця, додати кріп, сир, сіль, перець і добре перемішати.
- Вилити яєчну заливку у форму з кабачками. Розрівняти масу по всій поверхні й поставити форму у розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати омлет близько 20 хвилин.