П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКулінарна колекція: найкращі страви з кабачків

Кулінарна колекція: найкращі страви з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
Страви з кабачків смачні, корисні та легкі у приготуванні. Кабачки варять, смажать, запікають та готують на грилі. З кабачків можна зробити оладки, котлети, ікру.

Кабачок — найближчий родич гарбуза. Однак, на відміну від неї, плоди кабачка їдять зазвичай протягом 7-12 днів після появи на світ. І не варто шкодувати про розміри: чим молодший кабачок, тим він ніжніший і смачніший. А користь його для організму просто неоціненна.

У кабачках високий вміст клітковини, вітамінів С та В, кальцію, калію, марганцю, фосфору. На 95% кабачок складається з води і є дієтичним продуктом, незамінний при боротьбі з зайвою вагою, при авітомінозі, як і гарбуз сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишечника, дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, хворобах печінки і нирок, при зайвій збудливості та стресах.

Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то краще готувати страви з кабачків, де використовується весь кабачок зі шкіркою та насінням.

Рецепти з кабачками швидкі та легкі

Кабачок добре поєднується з іншими продуктами – овочами, м’ясом, рибою, птахом, молочними продуктами. Цей універсальний овоч можна їсти сирим, маринувати (при цьому не треба очищати плід від шкірки і насіння – воно зовсім не грубе), варити, гасити, тушкувати, запікати, фарширувати різними начинками, коптити на грилі, робити з кабачка варення, індійську приправу чатні, класти в салати, оладки чи суп.

А все завдяки тому, що кабачок завжди слухняно набуває смаку тих продуктів, з якими його поєднують.

Смажені кабачки – одна з найпростіших і найсмачніших страв. Поріжте кабачки кружальцями, обваляйте в борошні, посоліть, посипте спеціями і обсмажте з обох боків на олії. Готові кабачки можна посипати дрібно нарізаною зеленню, натерти подрібненим часником, полити сметаною чи майонезом. Смажені кабачки можна подати як самостійну страву або гарнувати ними м’ясо чи рибу.

Фаршировані кабачки. Для фарширування підійде більш зрілий, великий кабачок. Розділіть його на шматки по 4-5 см і виріжте середину, заповніть фаршем і запікайте в духовці або згасіть. Готову страву полийте сметаною та посипте свіжою зеленню.

Фарш роблять із м’яса (баранини, яловичини, свинини), риби, круп (гречки, рису), овочів (помідорів, солодких перців, топінамбуру, ріпи, моркви), зелені (шпинату, кропу, петрушки), грибів, молочних продуктів (сиру , сиру) і навіть фруктів (яблук, родзинок). Можна з’єднати кілька перерахованих вище інгредієнтів, наприклад, м’ясо або овочі з рисом.

Кабачкова ікра була дуже популярною в нашій країні за радянських часів. Існує кілька способів її приготування. Ось один із них: обсмажте дрібно нарізану моркву та цибулю. Потім додайте порізані на невеликі шматки кабачки, олію, сіль, спеції, трохи цукру і томатну пасту або свіжі помідори, добре перемішайте і тушкуйте до готовності. На 2 кг кабачків треба приблизно по 200 г моркви та цибулі та 150 г томатної пасти. Майте на увазі, що в процесі приготування овочі сильно зменшуються в обсязі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні