Завдяки низькій калорійності, страва на такій овочевій основі може стати гарною альтернативою традиційним варіантам. Якщо його готують у духовці, рекомендується розігрівати побутовий прилад до 180 градусів.
Кабачкова піца
Інгредієнти: куряче філе – 150 грамів, соєвий соус – 2 столові ложки, кабачки – 1 штука, яйця – 1 штука, борошно – 100 грамів, помідори – 1-2 штуки, твердий сир – 100 грамів, зелена цибуля, кріп, сіль перець – за смаком.
- Наріжте курку невеликими шматочками і замаринуйте в соєвому соусі на 10 хвилин. Кабачок натріть на великій тертці і відіжміть сік. Додайте яйце, борошно, нарізану зелень, сіль, перець і перемішайте.
- Застеліть деко папером для випічки і змастіть його олією. Викладіть кабачкове тісто у формі кола завтовшки приблизно сантиметр–півтора. Зверху покладіть нарізані кружальцями помідори, курку і посипте сіллю та перцем.
- Випікати кабачкову піцу потрібно за температури 180 градусів протягом 30 хвилин.
Потім посипте піцу тертим сиром та зеленню і відправте в духовку ще на 5–7 хвилин.