Хтось вважає її просто гарною прикрасою чи добавкою для смаку. Але лікарі зазначають, що зелень ще й насичує організм комплексом корисних мікроелементів та вітамінів.
Ми назвемо вам п’ять причин включити до раціону більше свіжої зелені.
- У зелені містяться всі корисні речовини, які потрібні людині для повноцінного харчування.
- Поживні речовини дають максимальну користь тільки якщо ви подрібнюєте зелень у блендері або добре пережовуєте її у кашку.
- Зелень поєднується з будь-якою їжею без порушення принципів роздільного харчування.
- Білок рослин безпечний, на відміну білка тварин. Тваринний білок має високу кислотність. Це може призвести до утворення вільних радикалів, які спричиняють різні захворювання.
- У складі зелені є нерозчинна клітковина, яка сприяє перетравленню, допомагає очистити організм від токсинів товстого кишківника і проводити їжу по ньому.