Що означає червона пляма на жовтку і чи можна їсти такі яйця – відповідь здивує багатьох

Этот материал также доступен на русском языке

красное пятно на желтке
Розбиваючи яйце в ємність для приготування тіста або на сковороду для смаження, можна помітити на жовтку невелику червону цятку, схожу на згусток крові. Чи можна вживати такі яйця і чи не зашкодять вони нашому здоров'ю.

Деякі господині впевнені, що червона пляма в яйці свідчить про те, що вона не зовсім якісна і краще її викинути.

Але лякатися не варто. Вся справа в тому, що цей кров’яний потік може з’явитися при формуванні жовтка.

Поява кров’яних плям на жовтку збільшується при високій інтенсивності несучості та при надлишку в раціоні протеїну, а також, нестачі вітамінів А і К, при деяких інфекційних хворобах.

Цей дефект не несе загрози здоров’ю людини, а також не впливає на смакові якості продукту. Але при приготуванні для кращого естетичного вигляду кров’яні згустки краще забрати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині  перед варінням трясуть яйця.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?