П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо означає червона пляма на жовтку і чи можна їсти такі яйця...

Що означає червона пляма на жовтку і чи можна їсти такі яйця – відповідь здивує багатьох

Этот материал также доступен на русском языке
Розбиваючи яйце в ємність для приготування тіста або на сковороду для смаження, можна помітити на жовтку невелику червону цятку, схожу на згусток крові. Чи можна вживати такі яйця і чи не зашкодять вони нашому здоров'ю.

Деякі господині впевнені, що червона пляма в яйці свідчить про те, що вона не зовсім якісна і краще її викинути.

Але лякатися не варто. Вся справа в тому, що цей кров’яний потік може з’явитися при формуванні жовтка.

Поява кров’яних плям на жовтку збільшується при високій інтенсивності несучості та при надлишку в раціоні протеїну, а також, нестачі вітамінів А і К, при деяких інфекційних хворобах.

Цей дефект не несе загрози здоров’ю людини, а також не впливає на смакові якості продукту. Але при приготуванні для кращого естетичного вигляду кров’яні згустки краще забрати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині  перед варінням трясуть яйця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні