П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням – цікава кулінарна хитрість

Навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням – цікава кулінарна хитрість

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця – улюблений продукт багатьох українців. Але як зварити їх правильно, щоб вони були смачними та не втратили своїх корисних харчових властивостей?

Виявляється, все досить просто. Деякі досвідчені господині радять трохи потрясти сире яйце, перш ніж опускати його у воду.

Справа у тому, що іноді через деякі помилки при приготуванні, велика частина корисного білка залишається на шкаралупі. А виколупувати його – не дуже просто.

Тому розумні господині знають і користуються безліччю хитрощів і правил для варіння курячих яєць.

Отже, якщо потрясти яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено. В результаті очистити його буде набагато простіше.

Якщо ви боїтеся, що під час трясіння можна порушити цілісність жовтка, тоді краще віддати перевагу іншому способу – покрутити яйце на столі – результат буде таким же.

Також є ще кілька корисних порад правильного варіння яєць. Свіжі яйця краще не варити, а зачекати кілька днів.

Відправляти продукт слід лише у каструлю із холодною водою. І не забувайте додати чайну ложку солі при варінні. Тоді яйця будуть ідеально чиститись.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як  краще зберігати яйця – гострим або тупим кінцем униз.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні