Без участі магнію є неможливим вироблення імунних клітин і нормальне травлення, від нього також залежить здоров’я кісткової системи.
Магній регулює наші емоції, настрій, відповідає за нормальний сон та працездатність.
Ще однією важливою функцією магнію є нормалізація тиску, а також захист серця та судин від ішемічної хвороби та кисневого голодування.
Крім того, магній допомагає розслабленню мускулатури судин та внутрішніх органів, гальмує розвиток атеросклерозу.
При дефіциті магнію посилюється потяг до солодкого, зокрема шоколаду, при цьому велика кількість цукру заважає засвоєнню цього елемента. Брак магнію також негативно впливає на нервову систему.
Якщо запаси магнію довго не поповнюються, це може призвести до депресії, діабету, аритмії, гіпертонії, остеопорозу.
Магній міститься в необроблених зернових, інжирі, мигдалі, горіхах, темно-зелених овочах, бананах, крупах, бобових. Корисними є також гарбузове насіння, кефір, авокадо, чорний шоколад, куряче м’ясо, морепродукти. До речі, морська капуста – лідер за вмістом не лише йоду, а й магнію. А надмірне вживання кави, цукру та алкоголю знижують вміст магнію в організмі.