П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЦирконієві коронки та композитні вініри: показання та переваги

Цирконієві коронки та композитні вініри: показання та переваги

Этот материал также доступен на русском языке
У сучасній стоматології усунення різних дефектів зубів використовують новітні методики. Наприклад, перспективним напрямом в ортопедії є протезування зубів із встановленням коронок.

Вони виготовляються з різних матеріалів, відрізняються співвідношенням ціни та якості, виробником, терміном служби та іншими параметрами. Особливим попитом користуються цирконієві коронки, ціна яких цілком доступна. Стоматологи рекомендують їх завдяки безлічі переваг.

У чому плюси та особливості цирконієвих коронок?

Цирконієві коронки виготовляють з діоксиду алюмінію і відносять до так званої безметалової кераміки. Вони мають низку незаперечних переваг, а саме:

  • біосумісність;
  • висока надійність;
  • естетична привабливість;
  • мінімальний ризик відторгнення та розвитку запальних процесів;
  • міцність та довговічність;
  • гіпоалергенність та стійкість матеріалу до процесів окислення.

Відмінною особливістю цирконію є схожість із природним відтінком, блиском та рельєфністю справжніх зубів, тому вони практично непомітні.

Вони показані при естетичній необхідності, сильному ураженні зубів через карієс, зміні наслідків невдалої реставрації, алергічних реакціях на метал, протезуванні передніх зубів та ін.

Комповініри: плюси, показання, особливості

В естетичній стоматології для усунення дефектів зубів та емалі часто застосовують вініри. Це спеціальні тонкі платівки, які виготовляються з різних матеріалів і встановлюються на передню сторону зубів.

За посиланням https://www.kds.ua/services/kompozitnye-viniry/ можна докладніше дізнатися про композитні вініри, їх плюси та особливості. Це комповініри, які встановлюють прямим способом, тобто у ротовій порожнині пацієнта.

Це заощаджує час і пацієнту, і лікаря-стоматолога, тому що не потрібно звертатися до зуботехнічної лабораторії. До плюсів та відмінних особливостей композитних вінірів, виготовлених з фотополімерних матеріалів, відносять таке:

  • мінімальна підготовка поверхні зубів;
  • доступна вартість;
  • швидкий спосіб встановлення;
  • економія часу та ін.

Незважаючи на переваги, є й мінуси, з якими слід ознайомитися докладніше. Це менш міцні та надійні платівки, ніж кераміка, і при цьому вони потребують ретельного догляду.

Реставрація за допомогою вінірів допоможе усунути такі дефекти, як неестетичний колір емалі, негарну форму зуба, діастему, сколи та тріщини, заміну старих пломб, корекцію розміру зуба та ін.

Установка вінірів має протипоказання. До них відносять сильне пошкодження зубів та емалі, неправильний прикус, бруксизм, алергія на композитні матеріали тощо. На консультації стоматолог визначить наявність можливих протипоказань і підбере альтернативний метод лікування за необхідності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні