П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали продукти, які шкодять ниркам

Медики назвали продукти, які шкодять ниркам

Этот материал также доступен на русском языке
Ми звикли вважати, що вживання великої кількості рослинної їжі є корисним для здоров'я нирок. Але не все так однозначно.

На думку лікарів, надмірне споживання в їжу щавлю, буряків, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, агрусу, квасолі за рахунок оксалатів, що містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.

Соєві боби, продукти із сої, журавлина та брусниця можуть бути причиною формування у нирках уратного каміння.

“Ранні” кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори та огірки, можуть містити хімікати, які допомагають їхньому ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, – пояснили фахівці.

Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі у складі домашньої їжі та у заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби.

Це ж можна сказати і про зловживання алкоголем, газуванням, кавою та продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.

Щоб зберегти здоров’я нирок, необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватись виключно «корисними» рослинними продуктами – харчування має бути різноманітним та збалансованим, – підсумували медики.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зміцнити нирки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні