1. Експерти у галузі здорового харчування не рекомендують готувати м’ясні закуски у поєднанні з сиром. М’ясо та сир в одній страві можуть створити серйозну проблему для системи травлення. Засвоєння кожного з цих продуктів потребує ферментів, що гальмують перетравлення другого, тобто м’ясо уповільнює засвоєння сиру і навпаки.
2. З цієї причини не слід поєднувати такі продукти, як риба і яйця.
3. Також не рекомендується запивати випічку чаєм, оскільки цей напій містить дубильні речовини, які уповільнюють переварювання випічки. Краще – каву.
4. Не можна одночасно вживати алкоголь і солодке. Наприклад, келих вина з шоколадкою негативно впливає на підшлункову залозу і погіршує травлення. Також поєднання алкоголю та солодощів різко підвищує рівень глюкози у крові.