Яблучний оцет містить мікроелементи, мінеральні речовини та вітаміни, але найбільше в яблучному оцті калію, а також кислот: оцтової, яблучної, молочної та лимонної. У невеликій кількості вони корисні для організму. Наприклад, молочна кислота потрібна для нормального функціонування мозку та нервової системи, а лимонна сприяє прискоренню обміну речовин та очищенню організму.
Є докази, що додавання до раціону невеликої кількості яблучного оцту сприяє зниженню рівня холестерину, а також допомагає схуднути. При зниженій кислотності додавання оцту може полегшити процес травлення. Тільки пам’ятайте, що все добре в міру.
Крім того, яблучний оцет може допомогти у боротьбі з лупою, для чого його розводять водою і наносять на шкіру голови. А для пом’якшення огрубілої шкіри на п’ятах роблять водні ванночки з оцтом і сіллю.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Не можна використовувати яблучний оцет при виразці та гастриті, а також при гепатиті, нефриті та цирозі печінки.