Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіКожному українцю обіцяють виплатити по 7000 гривень: що криється за гучною обіцянкою

Кожному українцю обіцяють виплатити по 7000 гривень: що криється за гучною обіцянкою

Этот материал также доступен на русском языке
Кожному українцю обіцяють виплату по 7000 гривень. Ці гроші виплачуватимуть за рахунок конфіскованих російських активів. Щоб отримати виплату, потрібно зареєструватися та оформити заявку на вказаному сайті.

Така інформація поширюється у Мережі із завидною швидкістю. Люди намагаються дізнатися подробиці, щоб не прогаяти свій шанс. Однак все, що потрібно знати громадянам про цю новину – це те, що вона фейкова, розповідає biz.today.ua.

Жодних виплат за рахунок конфіскованих активів РФ нікому не обіцяють. Про це попереджає українців Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України.

Як з’ясувалося, у Мережі активно розповсюджується інформація про виплати за рахунок конфіскованих російських активів. Нібито з цих грошей кожному громадянину України належить по 7000 гривень.

Щоб зареєструвати заявку на отримання цієї виплати, громадянам потрібно перейти за посиланням, вказаним на сайті, та заповнити там дані, які, зокрема, стосуються їхньої банківської картки.

“Підписано Закон, що дозволяє всім українцям отримати компенсацію з конфіскованих активів Росії. Для отримання виплати необхідно пройти за посиланням”, – пише деяка спільнота Info Plus.

Перейшовши на заслання, довірливі громадяни потрапляють на сайт “Єдиний Компенсаційний Центр”. На цьому сайті їм пропонують для отримання належних грошей пройти процедуру оформлення.

У ході цього “оформлення” потрібно вказати реквізити своєї банківської картки та сплатити “комісійний збір”, який обіцяють повернути за добу.

У ЦПД попереджають, що все це витівки шахраїв. Насправді, жодного закону про виплати українцям за рахунок конфіскованих російських активів немає.

“Застерігаємо: в Україні немає жодного закону чи іншого нормативного акта, який дозволяє українцям отримати компенсацію з російських конфіскованих активів”, – пишуть в інформації від ЦПД.

Нагадаємо, водночас українцям обіцяють низку інших виплат, які є цілком реальними. Зокрема, з листопада громадянам, які проживають у нещодавно деокупованих населених пунктах, виплачуватимуть допомогу у розмірі 2200 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні