Є кілька правил догляду за картоплею, які дають змогу продовжити термін придатності коренеплодів до нового врожаю.
Якщо при вирощуванні картоплі в ґрунт вносили забагато азотистих добрив, то бульби швидко чорнітимуть і псуватимуться. Овочеводи рекомендують підживлювати посадки калієм та суворо дотримуватися норм внесення добрив. У цьому разі врожай буде вирізнятися чудовими смаковими якостями та тривалим терміном зберігання.
Картоплю слід дбайливо збирати та класти в ящики. Якщо бульби кидати, це призведе до того, що вони почнуть швидко псуватися навіть після непомітних механічних пошкоджень.
Картопля: важлива температура зберігання
До швидкого псування картоплі призводить зберігання при високій – від +12 градусів Цельсія температурі повітря. Також не можна піддавати картоплі впливу низьких температур. Купуючи овочі взимку у морози на ринку, слід розуміти, що плоди отримали обмороження та зберіганню не підлягають.
Читайте також:
- Експерт розповів, коли варто чекати на підвищення цін на картоплю
- Як краще зберігати картоплю
- Почему импортный молодой картофель дешевле украинского?
Джерело: Today.ua