З чим не можна поєднувати каші
Дієтолог Дарина Русакова розповіла про каші, які в обов’язковому порядку потрібно вживати для підтримки здоров’я.
– Найкориснішою кашею є перлова – вона рекордсмен за вмістом білку. Недаремно вона входить до армійського раціону. Також корисна гречана каша, вівсяна, лляна, а також каша з амаранту для тих, хто не переносить глютен, – розповіла дієтолог.
За її словами, варену крупу можна вживати з чим завгодно, крім сосисок.
– Можна додати горіхи, родзинки, насіння чіа, ягоди годжі. А от кашу з ковбасними виробами та сосисками я б не рекомендувала, бо це важкий для перетравлення продукт, – підсумувала Дарина Русакова.
Користь і шкода перловки
Перлова каша містить вітаміни В, А, D, Е, Н і РР і мінерали. Калій відповідає за роботу серця. Кальцій дуже важливий для здоров’я кісток, волосся і нігтів.
Також у перловці є цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, хром.
За допомогою перловки можна вивести різні види грибкових хвороб на шкірі, а все тому, що вона має антибактеріальні властивості.
Перлова каша виводить токсини та шлаки, допомагає нормалізувати роботу шлунка. Є хорошим помічником у боротьбі з зайвою вагою.
Не варто захоплюватися перловкою тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Читайте також: