Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкий посуд не можна мити содою?

Який посуд не можна мити содою?

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьом, напевно, знайома ситуація, коли після приготування улюблених страв залишається багато брудного посуду та іншого приладдя.

Якщо звичайні мийні засоби не справляються, ми починаємо застосовувати найрізноманітніші підручні засоби, серед яких найпопулярнішою є харчова сода. Але чи можна її застосовувати всюди?

Отже, сода абсолютно протипоказана виробам зі скла. В результаті шипучої реакції та відлущувальних властивостей сода може призвести до появи маленьких тріщин і подряпин. Краще замінити її білим оцтом або лимонним соком.

Не варто мити содою мармурові поверхні, в тому числі і сковорідки з мармуровим покриттям. Можливо, з першого разу сода не подіє надто сильно і не викличе помітних змін. Але після третього або п’ятого використання глибоких подряпин вам уже не уникнути. Очистити мармур допоможе м’яке мило і гаряча вода. Не можна мити содою кухонний інвентар з дерева. Маленькі крупинки соди можуть залишитися в дерев’яних поверхнях, і вони стануть шорсткими і зношеними. Добре впораються з чищенням оливкова олія і лимонний сік.

Раніше ми розповідали, в якому посуді не можна готувати і чому.

Читайте також:

Що потрібно знати при роботі з фарбою

Друге життя чайних пакетиків

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні