П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо потрібно знати при роботі з фарбою?

Що потрібно знати при роботі з фарбою?

Этот материал также доступен на русском языке
Фарбування поверхні – робота не з легких, вона не позбавлена нюансів.
  • Видалити стару олійну фарбу можна за допомогою будівельного фена, прогріваючи й зчищаючи розм’якшений шар шпателем.
  • Густоту приготовленої фарби можна оцінити, якщо капнути на шматок чистого сухого скла одну краплю фарби і поставити скло вертикально (зручно скористатися пляшкою). Фарба нормальної густоти стікає по склу на 35-50 мм. Штрихи фарби такої густоти, що залишаються пензлем, мають повністю розтікатися через кілька хвилин після нанесення.
  • Щоб при фарбуванні масляною фарбою отримати матову поверхню, додайте до фарби розчин господарського мила (шматок мила на 3 кг фарби). Мило потрібно настругати на тертці і залити водою. Вода має ледь покривати мильну стружку. Потім воду потрібно нагріти до розчинення мила. Після цього, помішуючи, додавати у фарбу.
  • Щоб зберегти олійну фарбу, що залишилася після ремонту, кришку банки потрібно добре почистити, закрити банку і перевернути її догори дном. У такому положенні над фарбою не утворюється кірка.

Порада

Після роботи з гасом, розчинниками, фарбою руки мають специфічний запах, і найкращий спосіб позбутися його – вимити руки водою з гірчицею або гірчичним порошком.

Раніше опубліковано: Що вибрати: шкіру чи екошкіру?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні