Правильне харчування при 3 і 4 групах крові
- Як правильно харчуватися з урахуванням групи крові: уточніть свою групу та корисний раціон.
- Вчені нарешті відкрили секрет довгого життя – він криється в нашій крові.
Дієта за групами крові відома давно і заснована на тому, що кожна група крові унікальна і по-різному реагує на ті чи інші продукти. Використання «шкідливих» продуктів може призвести до проблем зі здоров’ям.
ТРЕТЯ ГРУПА КРОВІ
Особливості:
організм легко адаптується до змін дієти, проте різка зміна харчування може послабити імунну систему. Корисними є магній та ехінацея.
Дозволено:
баранина, кролятина, телятина, лівер, камбала, морський окунь, скумбрія, тріска, ікра, осетрові, кисломолочні знежирені продукти, яйця, крупи за винятком гречки, бобові, баклажани, капуста, перець, морква, виноград, журавлина, сливи, оливкова олія. З напоїв можна зелений чай, шипшину, трав’яні чаї, соки капустяний, журавлинний, виноградний.
Небажано:
свинина, м’ясо птиці, морепродукти, кукурудза, помідори, авокадо, гарбуз, оливки, гранат, хурма, морозиво, плавлений сир, мак, олія та насіння соняшника. Краще не вживати томатний сік, газовані напої, настої з липи, мати-й-мачухи, сенни.
ЧЕТВЕРТА ГРУПА КРОВІ
Особливості:
дуже ніжний шлунково-кишковий тракт, схильність до мікробних інфекцій, зате гнучка і чутлива імунна система. Організму може бракувати вітаміну С, цинку, селену.
Дозволено:
баранина, кролик, індичка, риба, кисломолочні продукти, нежирні сири, соєвий сир, оливкова олія, печінка тріски, горіхи, крупи, овочі, некислі фрукти, огірки, петрушка, буряк, селера, цвітна капуста, зелень, морська капуста, ківі, виноград. З напоїв корисними є кава, зелений чай, настої з ромашки, женьшеню, імбиру, шипшини, ехінацеї, глоду, валеріани.
Небажано:
червоне м’ясо, шинка, бекон, морепродукти, кукурудза, гречка, перець, маслини, насіння, квасоля, редька, авокадо, апельсини, хурма. З напоїв потрібно обмежити чаї з сенни та липи.