Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'я4 простих способи оздоровити кишечник

4 простих способи оздоровити кишечник

Этот материал также доступен на русском языке
Усі ми знаємо, що все у нашому організмі взаємопов'язане. Так, 70% ресурсів імунної системи людини залежить від роботи кишечника.

Британські лікарі та вчені назвали кілька простих правил, які допоможуть зробити кишечник здоровішим, а травлення кращим. Рекомендації спеціалістів опублікувала газета Telegraph, пише medicina.ua.

За словами професора харчової мікробіології в Університеті Редінга Глена Гібсона, 70 відсотків ресурсів імунної системи людини залежать від роботи кишківника. А саме те, як організм справляється зі шкідливими мікроорганізмами, стресами, надмірною вагою та іншим.

– Кишечник відіграє важливу роль у підтримці загального здоров’я, і ​​ключем до цього є трильйони бактерій, що у ньому живуть. Як ви розумієте, добрі бактерії повинні переважати над шкідливими, – пояснив професор.

Порада №1 – їсти більше клітковини

Вона міститься в овочах, фруктах, бобових, цільнозернових макаронах. Особливо багаті на неї три продукти: морква, броколі та диня.

Порада №2 – скоротити споживання солодкої та жирної їжі

– Цукор живить такі грибки, як Candida albicans, які в нормі присутні в кишечнику. Ці грибки не викликають жодних проблем, проте надмірне їхнє зростання може пригнічувати «дружню» флору кишечника, призводячи до таких симптомів, як втома, проблеми зі шкірою, молочниця, грибок нігтів, – зазначає дієтолог Дженні Боденхам.

Порада №3 – достатнє споживання чистої води

– Вода допомагає травленню, забезпечуючи правильне надходження мінералів та поживних речовин в організм. Почніть день зі склянки води, щоб підбадьорити ваше тіло, – радить дієтолог Кайса Ернестам.

Порада №4 – уникати стресу

Стрес сприяє виробленню гормону кортизолу, який не найкраще впливає на травлення. Викид кортизолу, за словами доктора Джо Траверса, призводить до зміни кровотоку та секреції в кишечнику, пригнічуючи зростання корисної мікрофлори та сприяючи зростанню шкідливої.

Фахівці зазначають, що робота шлунково-кишкового тракту впливає весь організм людини. Погане функціонування кишечника може стати причиною або каталізатором різних недуг – від слабкого імунітету до психологічних недуг типу депресії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати скраб для кишківника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні