Виявляється, вівсянка містить велику кількість харчових волокон, які здатні абсорбувати не тільки шкідливі речовини, але й корисні, наприклад, кальцій, пише Сторінка.
Так, на думку дієтологів, вживання геркулеса необхідно звести до мінімуму – одного-двох разів на тиждень. Найкраще для організму отримувати на сніданок білок, для його поповнення потрібно якнайчастіше вживати омлет, сир, сирники або запіканки. У цих стравах є білок і не так багато калорій.
Для тих, хто віддає перевагу сніданку каші, дієтологи нагадують, що варити їх краще на воді. Від олії, цукру або вершків доведеться відмовитися, калорійність такого сніданку зростає в рази.
Вівсянка може зашкодити тим, у кого певні типи кислотності шлункового соку, а також серйозні проблеми із травленням. У цих випадках вона може викликати легку нудоту та метеоризми, тяжкість у шлунку.
Інші можуть її їсти нічого не боячись, хоча вівсяну кашу не варто робити єдиною стравою ранкового раціону. Експерти радять поєднувати її з сиром, сухофруктами, вареними яйцями, зеленню тощо. Тоді харчування буде справді корисним та збалансованим.