П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЗцілення можливе: варто тільки дуже захотіти вилікуватися

Зцілення можливе: варто тільки дуже захотіти вилікуватися

Этот материал также доступен на русском языке
Нейробіолог Джо Діспенза одним з перших почав досліджувати, як свідомість людини впливає на реальність з наукової точки зору.

Він дійшов висновку, що якість нашого життя залежить саме від того, що ми думаємо і відчуваємо. Змінюючи свої думки й емоції, ми можемо змінити життя.

Перевірив на собі

Все почалося 30 років тому, коли Діспенза втрапив під машину і зазнав тяжкої травми хребта. Лікарі пророкували йому повну нерухомість або пропонували операцію, після якої він ціле життя відчуватиме біль у спині. Діспенза вибрав третій варіант: протягом дев’яти місяців він концентрував думки на відновленні хребта. Результат приголомшив лікарів – їхній пацієнт, якого вони вважали інвалідом, цілком вилікувався і став на ноги.

 …хвороба – це результат негативної життєвої програми, яку людина сама ж для себе і створює…

Цим Діспенза перевірив і підтвердив свою теорію: наше тіло здатне до самозцілення. Вчений дійшов висновку, що хвороба – це результат негативної життєвої програми, яку людина сама ж для себе і створює. Тоді нейробіолог став вивчати досвід людей, яким вдалося позбутися тяжких недуг без традиційного лікування. Виявилося, що, всупереч звичним уявленням, ці люди були впевнені: саме думка створює нашу дійсність, і, зокрема, може виліковувати будь-які захворювання.

Вся справа в нейронах

Відповідно до теорії Діспензи, наш мозок не відрізняє фізичні переживання від душевних. Іншими словами, для нього що реальне, що уявне – однаково. Однак при цьому між тілом і мозком є дуже міцний зв’язок.

У мозку людини розташовані нейрони – клітини, які зберігають, переробляють і передають інформацію за допомогою електросигналів. Між нейронами є особливі зв’язки, на появу яких впливають наші переживання й думки. Ці зв’язки можна порівняти зі своєрідними мережами, де «записано» все наше минуле. Кожна подія активізує «свою» нейронну мережу і відповідні хімічні реакції в нашому організмі, а отже і наше ставлення до подій.

Щоразу, переживаючи щось, ми «активуємо» нейрони, які впливають також і на наш фізичний стан. Якщо ж переживань немає протягом тривалого часу, нейромережі розпадаються. Знаючи це, ми можемо позбуватися негативних думок і почуттів, концентруватися на позитиві, а отже, змінювати стан свого тіла.

Здоров’я можна «придумати»

Діспенза часто наводить слова Ейнштейна про те, що не можна розв’язати проблему на тому рівні мислення, на якому ми її створили. Для цього потрібно перейти на вищий рівень свідомості. Що дужчою була емоція, якої ми зазнали в минулому, то більше уваги вона вимагає в сьогоденні. А постійно переживаючи минулий досвід, людина продовжує думати про одне й те саме. Це біг по колу.

Для нашого мозку немає жодної різниці між фізичним і уявним досвідом. Отже, якщо ми культивуємо негативні думки, мозок сприймає їх як реальність і викликає негативні зміни в тілі. Це може бути хвороба, страх, депресія – все що завгодно. Щоб змінити цей стан речей, потрібно змінити образ думок і почуттів. Це «оновить» нашу особистість, а вона, своєю чергою, створить собі нові думки, які будуть міцно «прописані» в нашому мозку. Головне, щоб вони були позитивними. Саме так і відбуваються спонтанні зцілення: хвороба не може залишатися в тілі, бо разом з думками змінюється вся біохімія організму, і людина одужує.

 …змініть повсякденний порядок життя, помиріться з тим, з ким посварилися, зробіть те, на що довго не могли зважитися…

Зробити це просто – перестаньте повторювати негативні моменти, яких хочете позбутися. Ламайте звичні конструкції навіть у дрібницях: змініть повсякденний порядок життя, помиріться з тим, з ким посварилися, зробіть те, на що довго не могли зважитися. І ви відчуєте, як вам стане легко та приємно, адже зміна мислення призводить до змін і у фізичному тілі.

Намагайтеся щодня дізнаватися про щось нове, це розвиває і тренує мозок, створюючи нові нейронні зв’язки. А розвиваючи здатність до мислення, ви зможете створити вашу власну щасливу і повноцінну реальність.

***

Скільки разів треба сказати «халва», щоб у роті стало солодко? І чи реально це? Діспензу дехто називає шарлатаном. Але це не дає приводу заперечувати, що в його підході є дуже багато корисного для нас.

Хто такий Джо Діспенза?

Джозеф Діспенза народився 1962 року в місті Буффало, США. Має ступінь бакалавра і докторський ступінь. Вивчав неврологію, нейробіологію, діяльність мозку, а також процеси, які впливають на старіння і тривалість життя. Деспенза заснував власну клініку. Він викладає в університетах США, зокрема в Гонолулу, виступає з майстер-класами в 26 країнах. Автор книг «Керуй своєю підсвідомістю», «Ефект плацебо. Коли розум стає матерією», «Надприродний розум. Як досягати надзвичайного силою розуму», які перекладено українською.

Ірина Сорокіна

 Раніше опубліковано: «Венец безбрачия»: не мистика, но психология 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні