П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиДо кого нотаріус приїде додому?

До кого нотаріус приїде додому?

Этот материал также доступен на русском языке
У хворих або літніх людей часто виникають ситуації, коли потрібно оформити якісь документи, але поїхати до нотаріальної контори не дозволяє стан здоров'я.

В яких випадках нотаріуси можуть виїхати додому або до лікарні, уточнили в Міністерстві юстиції.

Заважають хвороба і похилий вік

Нотаріальні дії, відповідно до Закону України «Про нотаріат», відбуваються у приміщенні нотаріальної контори, в державному нотаріальному архіві або у приміщенні, яке є робочим місцем (конторою) приватного нотаріуса. В окремих випадках нотаріальні дії можуть бути вчинені поза позначеними приміщеннями, але тільки в межах свого нотаріального округу. Наприклад, в зв’язку зі станом здоров’я людини, неможливістю пересуватися, похилим віком нотаріус може вчинити нотаріальну дію за місцем перебування клієнта (вдома, в лікарні тощо).

Вирішуємо питання на місці

Як отримати послуги вдома? Спочатку треба звернутися до нотаріуса і обговорити з ним можливість його виїзду. При цьому обумовлюються особливості нотаріальної дії та перелік потрібних документів.
Потім нотаріус прибуває за вказаною адресою, встановлює дієздатність особи, дійсність її намірів, відсутність на неї тиску тощо. Після цього погоджується та готується текст документа.
І на завершення вчиняється нотаріальна дія (для цього нотаріус може приїхати повторно).
 

Важливо знати

При вчиненні нотаріальних дій поза приміщенням нотаріальної контори (так само, як і в самій конторі) має дотримуватися таємниця: у приміщенні не мусять бути присутніми члени сім’ї або інші особи.

Раніше повідомлялося: Що змінилося при призначенні субсидій?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні