П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВодіїв попередили про серйозне покарання: за що доведеться викласти 40 тисяч гривень

Водіїв попередили про серйозне покарання: за що доведеться викласти 40 тисяч гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі українці, порушуючи правила дорожнього руху, сподіваються на те, що пронесе. Але часто така легковажність закінчується створенням аварійної ситуації на дорозі чи серйозним штрафом.

Йдеться про любителів покататися на автомобілі без прав. Так, в Україні посилено відповідальність за керування авто без посвідчення водія або відповідної категорії.

За таку їзду можна отримати штраф у розмірі 3400 грн.

Більше того, за повторне аналогічне порушення передбачається накладення штрафу у збільшеному розмірі – 40800 грн з одночасним позбавленням права управління строком від 5 до 7 років (ч.5 ст.126 КУпАП).

Також слід зазначити, що при своєчасному оскарженні протягом 10 днів ухвали з першого порушення зупиняє її дію до остаточного вирішення справи в суді.

У такому разі інспектор не має права винести ухвалу за повторне порушення на підставі ч.5 ст.126 КУпАП.

Але якщо перша постанова не була оскаржена, то у разі повторного керування без посвідчення водія або відповідної категорії, до водія може бути застосований збільшений штраф у розмірі 40800 грн.

Слід зазначити, що вищевказані штрафи не стосуються водіїв, у яких є права водія відповідної категорії, але просто не пред’явили їх або відмовилися пред’явити на місці зупинки.

За ненадання або відмову пред’явити права передбачається накладення штрафу у розмірі 425 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що водіям загрожують штрафи за паливо в автомобілі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні