Новини

Зіпсується смак: які продукти категорично не можна зберігати в морозилці

Ключові тези:

  • Заморожування – зручний спосіб продовжити свіжість продуктів, але не всім воно на користь.
  • Деякі продукти після морозилки втрачають смак, вигляд і навіть стають непридатними до вживання.
  • Розповідаємо, що категорично не варто класти в морозильну камеру.

Заморожування є зручним способом зберігання продуктів протягом тривалого періоду. Втім, не всі знають, що далеко не всі продукти можна зберігати в морозилці. Розповідаємо, що туди класти категорично не можна.

Раніше ми розповідали, які дев’ять продуктів категорично не можна зберігати на нижніх полицях холодильника.

Що не можна зберігати в морозилці

  1. Салати. Йдеться про романо, латук, фрізе, айсберг, рукола й інші види салатів. Вони містять велику кількість рідини, яка при мінусовій температурі кристалізується, а при розморожуванні змінює зовнішній вигляд та смак. Таким чином зелень стає м’якою та несмачною.
  2. Свіжа зелень. Багато людей люблять заморожувати петрушку чи кріп, проте якщо ви не хочете, щоб вони втратили смак та аромат, подрібніть її, змішайте з оливковою олією, розкладіть у формочки для льоду й лише після цього відправте в морозилку.
  3. Сира картопля. Як і у випадку із салатом, у картоплі багато рідини, через що після розморожування вона стає зернистою. Тож якщо хочете зберігати картоплю в морозилці, її краще відварити, зняти шкірку й лише після цього заморозити.
  4. Яйця. При заморожуванні вміст яйця збільшиться у розмірі і яйце просто трісне. Тож якщо не хочете втратити продукт, краще цього не робити.
  5. Молоко та вершки під час заморожування та розморожування розшаровуються, тож у морозилці їх краще не зберігати. Те саме стосується крем-супів та соусів, що містять вершки чи молоко у складі.
  6. Огірки та помідори. Це ще одні продукти, які приблизно на 95-97% складаються з води й змінюють смак і текстуру під час заморозки. Тож якщо ви плануєте зберегти смак томатів, можна замаринувати їх, зробити в’ялені томати, приготувати з них томатне пюре або домашній соус.
  7. Готові страви, які містять продукти з великою кількістю води, зокрема свіжими овочами. Заморожувати можна бульйони, рагу, карі, соуси на томатній основі, запіканки та тісто.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Чому приходить третя квитанція за газ і чи треба по ній платити (відео)

Двома платіжками за газ уже нікого не здивуєш. Але нова, “третя” квитанція — за техобслуговування…

28/11/2025 18:13
  • Новини

Грудень випробовує нас холодом і нестачею сонця: як зберегти здоров’я кожному знаку Зодіака

Грудень — це місяць, коли наш організм відчуває на собі холод, скорочення світлового дня та…

28/11/2025 17:03
  • Новини

Частина пенсіонерів може отримати пенсію за шість місяців наперед: як це зробити

В Україні передбачена можливість разового отримання пенсійних виплат одразу за шість місяців за встановленою процедурою.

28/11/2025 16:24
  • Новини

Найпростіший спосіб зберігання цибулі до весни: допоможе один простий засіб

Чимало українців навіть ті, хто не вирощує цибулю у себе на ділянці, роблять запаси. Але…

28/11/2025 14:43
  • Новини

Смачнючий маринований товстолобик: він затьмарить і скумбрію, і оселедець – найкращий рецепт

Товстолобик – популярна риба в Україні, його можна смажити, запікати, варити та навіть маринувати. Саме…

28/11/2025 13:33
  • Статті

Коли чхання стає проблемою: що приховує цей на перший погляд невинний рефлекс

Чхання — природний захисний рефлекс, який допомагає організму очищати носові шляхи. Проте часті та неконтрольовані…

28/11/2025 12:34