Новини

Зіпсується смак: які продукти категорично не можна зберігати в морозилці

Ключові тези:

  • Заморожування – зручний спосіб продовжити свіжість продуктів, але не всім воно на користь.
  • Деякі продукти після морозилки втрачають смак, вигляд і навіть стають непридатними до вживання.
  • Розповідаємо, що категорично не варто класти в морозильну камеру.

Заморожування є зручним способом зберігання продуктів протягом тривалого періоду. Втім, не всі знають, що далеко не всі продукти можна зберігати в морозилці. Розповідаємо, що туди класти категорично не можна.

Раніше ми розповідали, які дев’ять продуктів категорично не можна зберігати на нижніх полицях холодильника.

Що не можна зберігати в морозилці

  1. Салати. Йдеться про романо, латук, фрізе, айсберг, рукола й інші види салатів. Вони містять велику кількість рідини, яка при мінусовій температурі кристалізується, а при розморожуванні змінює зовнішній вигляд та смак. Таким чином зелень стає м’якою та несмачною.
  2. Свіжа зелень. Багато людей люблять заморожувати петрушку чи кріп, проте якщо ви не хочете, щоб вони втратили смак та аромат, подрібніть її, змішайте з оливковою олією, розкладіть у формочки для льоду й лише після цього відправте в морозилку.
  3. Сира картопля. Як і у випадку із салатом, у картоплі багато рідини, через що після розморожування вона стає зернистою. Тож якщо хочете зберігати картоплю в морозилці, її краще відварити, зняти шкірку й лише після цього заморозити.
  4. Яйця. При заморожуванні вміст яйця збільшиться у розмірі і яйце просто трісне. Тож якщо не хочете втратити продукт, краще цього не робити.
  5. Молоко та вершки під час заморожування та розморожування розшаровуються, тож у морозилці їх краще не зберігати. Те саме стосується крем-супів та соусів, що містять вершки чи молоко у складі.
  6. Огірки та помідори. Це ще одні продукти, які приблизно на 95-97% складаються з води й змінюють смак і текстуру під час заморозки. Тож якщо ви плануєте зберегти смак томатів, можна замаринувати їх, зробити в’ялені томати, приготувати з них томатне пюре або домашній соус.
  7. Готові страви, які містять продукти з великою кількістю води, зокрема свіжими овочами. Заморожувати можна бульйони, рагу, карі, соуси на томатній основі, запіканки та тісто.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Чи вигідно докуповувати стаж: за скільки місяців витрати окупляться? (відео)

Пенсійний експерт Віктор Богданов пояснює, як і коли вигідно "докупити" стаж для призначення пенсії, та…

14/10/2025 10:46
  • Новини

Зміна дат шкільних канікул: коли відпочиватимуть школярі

Міністерство освіти надало рекомендації щодо дат проведення канікул. Що відомо.

14/10/2025 09:46
  • Статті

Топ-7 брендів моторних олив: огляд надійності, складу та ціни

Вибір якісної моторної оливи — це запорука довгого життя двигуна вашого автомобіля. Ринок пропонує безліч…

14/10/2025 09:23
  • Новини

Часу залишилось мало: як перевести трудову книжку в електронний формат, щоб зберегти стаж

Трудова книжка залишається головним підтвердженням страхового стажу, від якого залежить право на пенсію. Верховна Рада…

14/10/2025 09:08
  • Статті

Двійники продуктів: у чому насправді їхня небезпека

Більшість із нас уже всерйоз вивчають економію на продуктах харчування. Фінансів на все не вистачає,…

14/10/2025 08:55
  • Новини

Пенсія за втратою годувальника: коли її індексують і чи вигідно повертатися до пенсії за віком

78-річна вдова військового звернулася до редакції, адже її пенсія у зв’язку з втратою годувальника не…

14/10/2025 08:10