Новини

Ця популярна та улюблена багатьма риба може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань

Часте вживання солоної риби у великій кількості може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань, переконує головний фармацевт інтернет-аптеки Medicine Direct Хуссейн Абде, пише «Крапка».

До канцерогенів першої групи разом із переробленим м’ясом відносять солону рибу, приготовлену шляхом маринування та соління.

Чим небезпечна солона риба

У солоній рибі тривалого зберігання утворюються канцерогени. Так фахівці називають елементи, які здатні викликати рак. Тож копчені, солоні та мариновані рибні страви не варто вживати постійно. Такі продукти слід обмежити, віддаючи перевагу здоровому і збалансованому харчуванню.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Виплати по 6500 грн вже надходять: як оформити “Зимову підтримку” та подати заявку

Громадяни вже почали отримувати грошову допомогу від держави. Хто може претендувати на 6500 грн та…

08/12/2025 16:30
  • Новини

Штраф за працюючий генератор можливий: чи карають за це у воєнний час

Законодавство України передбачає штрафні санкції за неправильне використання генераторів. Та чи працюють ці норми зараз,…

08/12/2025 15:30
  • Новини

Найурожайніші та найсмачніші сорти перцю: п’ять найкращих варіантів

Хочете отримати хороший урожай перцю і щоб самі плоди були м'ясистими та смачними? Обирайте ці…

08/12/2025 14:57
  • Новини

Торт «Бите скло»: готуємо улюблений десерт з вафельними коржами

Легкий, яскравий і напрочуд простий — цей торт без випічки з желе та вафельних коржів…

08/12/2025 14:19
  • Новини

12 тисяч гривень на місяць: хто може отримати нову грошову допомогу від держави

В Україні затвердили нові виплати. Кому надаватимуть щомісячну грошову допомогу та в якому розмірі.

08/12/2025 13:36
  • Новини

Частині українців будуть по-новому рахувати стаж: що зміниться

Кабінет Міністрів України затвердив нові правила для обчислення страхового стажу для однієї категорії працівників. Що…

08/12/2025 12:55