Новини

Ця популярна та улюблена багатьма риба може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань

Часте вживання солоної риби у великій кількості може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань, переконує головний фармацевт інтернет-аптеки Medicine Direct Хуссейн Абде, пише «Крапка».

До канцерогенів першої групи разом із переробленим м’ясом відносять солону рибу, приготовлену шляхом маринування та соління.

Чим небезпечна солона риба

У солоній рибі тривалого зберігання утворюються канцерогени. Так фахівці називають елементи, які здатні викликати рак. Тож копчені, солоні та мариновані рибні страви не варто вживати постійно. Такі продукти слід обмежити, віддаючи перевагу здоровому і збалансованому харчуванню.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 20 липня: чи варто готуватися до погіршення самопочуття

Чи буде магнітна буря 20 липня, які прогнози дають вчені та як зберегти здоров'я при…

19/07/2025 21:56
  • Новини

У частини пенсіонерів забрали надбавки до пенсії: хто зіткнеться з труднощами в призначені виплат

В Україні змінено порядок нарахування однієї з пенсійних надбавок – тепер її виплата залежатиме не…

19/07/2025 20:45
  • Статті

Хто такий пророк Ілля і чому його згадують у Церкві досі

Пророк Ілля був не просто вісником істини – він жив у боротьбі, у вогні, на…

19/07/2025 20:06
  • Новини

Пенсіонери можуть отримати спеціальні надбавки за стаж: у Пенсійному фонді зробили заяву

Частина пенсіонерів мають право отримати спеціальні надбавки до пенсії. Про які доплати йдеться і хто…

19/07/2025 19:05
  • Новини

В Україні зникає улюблена риба мільйонів українців, яка раніше водилася всюди – у чому причина

Сьогодні цю рибу можна зустріти лише подекуди — і то у мізерній кількості. У чому…

19/07/2025 17:30
  • Новини

Не поспішайте виривати: як отримати другий урожай салату з тієї ж грядки

Більшість городників викидають рослину після першого збору врожаю, навіть не підозрюючи, що салат може знову…

19/07/2025 15:40