Новини

Ця популярна та улюблена багатьма риба може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань

Часте вживання солоної риби у великій кількості може збільшити ризик розвитку онкологічних захворювань, переконує головний фармацевт інтернет-аптеки Medicine Direct Хуссейн Абде, пише «Крапка».

До канцерогенів першої групи разом із переробленим м’ясом відносять солону рибу, приготовлену шляхом маринування та соління.

Чим небезпечна солона риба

У солоній рибі тривалого зберігання утворюються канцерогени. Так фахівці називають елементи, які здатні викликати рак. Тож копчені, солоні та мариновані рибні страви не варто вживати постійно. Такі продукти слід обмежити, віддаючи перевагу здоровому і збалансованому харчуванню.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Отримувачам соціальної допомоги надаватимуть виплати по-новому: що зміниться

Уряд готує реформу соцвиплат. Нові правила можуть запрацювати вже з 2026 року.

22/10/2025 13:58
  • Новини

Банки змінюють режим роботи через масовані обстріли: що треба знати

Через масовані удари по енергетичній інфраструктурі банки в кількох містах працюватимуть в особливому режимі. Як…

22/10/2025 13:03
  • Новини

Українцям 40+ видаватимуть по 2000 гривень: як отримати грошову допомогу

У Кабміні анонсували нову державну програму підтримки українців. Хто та скільки зможе отримати.

22/10/2025 11:39
  • Новини

Деякі місяці роботи не врахують: чому пенсіонерам зменшують розмір пенсії

Пенсійний експерт пояснив, чому період роботи до 1 липня 2000 року іноді не враховується при…

22/10/2025 10:26
  • Новини

Не зливайте це в раковину: 9 продуктів, що можуть зіпсувати ваші труби

Часто саме те, що ми змиваємо після приготування їжі — є головною причиною засмічення труб.…

22/10/2025 09:17
  • Новини

Спадкування чи дарування: що фінансово вигідніше для вас і ваших спадкоємців (відео)

Передати майно — справа не лише родинна, а й фінансова. Податки, нотаріуси, держмито та юридичні…

22/10/2025 08:25