Чимало людей, які люблять сало, змушені відмовитися від його вживання через загрозу підвищення рівня холестерину. Однак експерти запевняють, якщо поєднувати сало з часником, то цієї проблеми можна уникнути. Вся справа у властивостях часнику: він чудово бореться з «поганим» холестерином. Також поєднання цих продуктів позитивно впливає на роботу серцевого м’яза, корисне для печінки та жовчного міхура.
Сало містить ряд корисних мікроелементів. У його складі багато ненасичених жирних кислот, є вітамінами А, Е і D. Поєднання з мікроелементами і вітамінами, що містяться у цибулі, запускає в організмі людини позитивні процеси для вироблення імунних клітин.
Варто пам’ятати, що попри всі корисні властивості сала, часнику та цибулі не варто перевищувати рекомендовану норму їх вживання. Лікарі одностайно радять їсти не більше 50 г сала на день. Крім того, найкраще його виносити в окремий прийом їжі.
Хоча сучасна доказова медицина ставиться до сала тільки як до продукту харчування, то давні народні повір’я наділяють сало цілющою силою. Наші предки салом лікували ряд захворювань. Серед них: хвороби легенів, печінки, варикозного розширення вен, суглобовий і зубний біль, геморой, мастит.
Проте не слід покладатися тільки на допомогу сала. Якщо хвороба прогресує – звертайтеся до лікаря.
Вас також можуть зацікавити новини:
Ще кілька діб - і зима остаточно вгамується, вважають синоптики. 10 квітня ситуація на дорогах…
Щоб отримати довгі пагони плетистих троянд, придатниз для зрізання, кущ потрібно правильно формувати.
Усі знають, що вік жінки видає не так обличчя, як шкіра шиї. Прості поради допоможуть…
Як поведеться Сонце? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Яскрава золотиста каша з пшона, приправлена олією або зварена на молоці, дуже смачна та корисна.…
Лазерна корекція зору – це не просто про виправлення зору, це про повну зміну життя,…