Коли хліб випечений із борошна вищого або першого сорту, то користі для організму він практично не несе. Окрім того, що насичує та дає енергію, такий хліб може стати причиною збільшення ваги тіла. На жаль, усі вітаміни та мікроелементи в процесі виробництва муки та виготовлення такого хліба зникають. Такий хліб білий, дуже смачний і гарний на вигляд.
Лікарі та нутриціологи рекомендують зупиняти свій вибір на темних сортах хліба, які печуть із борошна грубого помелу. У такі вироби можуть додавати цільозозернові злаки, насіння та горіхи. Навіть якщо калорійність такого хліба буде однаковою зі звичайним білим батоном, він залишатиметься кориснішим і показаним для здорового харчування.
Але не варто покладатися тільки на назву хліба. Читайте його склад: чим більше певного складника, тим ближче до початку переліку він стоятиме. Якщо цільнозернове борошно або висівки зазначені в самому кінці, то цих інгредієнтів у хлібині мінімум.
Без дріжджів хліб не буде пухким. А чи використовує виробник звичайні хлібопекарські дріжджі, чи додає закваску – істотної різниці немає. Усе це дріжджі. Їхнє завдання «піднімати» тісто. Але при випіканні усі дріжджі гинуть. Тому вони не потрапляють в організм і не можуть принести жодної шкоди.
Читайте також:
Правила виходу літніх людей на заслужений відпочинок у 2026 році в Україні зміниться. Як перевірити…
Держава запускає масштабну підтримку для ВПО. Уряд розширив іпотечну програму для отримання коштів на придбання…
Ваша пральна машина втрачає свій блиск, а після прання залишається неприємний запах? Секретний спосіб, який…
Цей рецепт — справжня знахідка: всього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль і сковорода — і ви…
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.