Коли хліб випечений із борошна вищого або першого сорту, то користі для організму він практично не несе. Окрім того, що насичує та дає енергію, такий хліб може стати причиною збільшення ваги тіла. На жаль, усі вітаміни та мікроелементи в процесі виробництва муки та виготовлення такого хліба зникають. Такий хліб білий, дуже смачний і гарний на вигляд.
Лікарі та нутриціологи рекомендують зупиняти свій вибір на темних сортах хліба, які печуть із борошна грубого помелу. У такі вироби можуть додавати цільозозернові злаки, насіння та горіхи. Навіть якщо калорійність такого хліба буде однаковою зі звичайним білим батоном, він залишатиметься кориснішим і показаним для здорового харчування.
Але не варто покладатися тільки на назву хліба. Читайте його склад: чим більше певного складника, тим ближче до початку переліку він стоятиме. Якщо цільнозернове борошно або висівки зазначені в самому кінці, то цих інгредієнтів у хлібині мінімум.
Без дріжджів хліб не буде пухким. А чи використовує виробник звичайні хлібопекарські дріжджі, чи додає закваску – істотної різниці немає. Усе це дріжджі. Їхнє завдання «піднімати» тісто. Але при випіканні усі дріжджі гинуть. Тому вони не потрапляють в організм і не можуть принести жодної шкоди.
Читайте також:
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…