Новини

П’ять продуктів, які не можна гріти в мікрохвильовій печі – і ось чому

Тому фахівці виділили певні групи продуктів, які не варто готувати чи розігрівати у мікрохвильовій печі.

Чому їжа з мікрохвильової печі може нашкодити

На думку експертів видання Parade, у їжі, що потрапила під дію мікрохвильової печі можуть розмножуватися різні бактерії, в тому числі сальмонела та кишкова паличка. Це відбувається через те, що певна частина продуктів не прогрівається настільки, щоб знищити хвороботворні бактерії, але температура стає достатньою для їх розвитку і розмноження.

Як зробити безпечною їжу з мікрохвильової печі

Фахівці рекомендують під час розігріву готової страви, перемішати її хоча б один раз. Якщо це великі шматки – перекласти їх на інший бік. Це дозволить довести їжу до потрібної температури. Краще перегріти страву, ніж залишити напівхолодною. Особливо якщо її не вживатимуть негайно.

П’ять продуктів, які не можна гріти та готувати в мікрохвильовій печі

Грудне молоко та дитяча суміш

Навіть якщо спосіб розігріву в мікрохвильовій печі здається дуже зручним, не слід використовувати його для розігріву грудного молока і суміші для дитячого харчування. Адже нерівномірно прогріта рідина може по-перше обпекти дитину. А по-друге, молоко та суміш є дуже комфортним середовищем для розвитку різноманітних бактерій.

Недостатньо охолоджена їжа

Якщо їжа пролежала за кімнатної температури більше двох годин, її не бажано розігрівати. За час, який страва знаходилася не в холодильнику, вона могла стати місцем розмноження деяких бактерій. А розігрів може прискорити цей процес.

Фарширована птиця

Фаршировану птицю ніколи не слід готувати в мікрохвильовій печі – переконує Барбара Ковальчик, директор Інституту безпеки харчових продуктів та харчування при Університеті Джорджа Вашингтона. Адже нерівномірне прогрівання не дозволить страві приготуватися якісно. Оберіть для цієї справи духову піч.

Соуси та маринади

Маринади для сирого м’яса мають бути кип’ячені. У мікрохвильовій печі це зробити якісно не вдасться. Тому, щоб не ризикувати, не готуйте їх у такий спосіб.

Залишки їжі, які зберігалися понад тиждень

Якщо страва лежала в холодильнику сім і більше днів, її треба просто викинути. Ці продукти у переважній більшості випадків вже є місцем розвитку цвілі та бактерій. Розігрівання тільки пришвидшить хвороботворний процес. За даними Міністерства сільського господарства США, залишки їжі зазвичай безпечні протягом трьох-чотирьох днів.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Пенсійний фонд почав жовтневі виплати: коли надійдуть гроші

Загальна сума виплат ПФУ у жовтні складе майже 70 млрд грн. Хто отримає пенсії раніше?

03/10/2025 11:55
  • Новини

Гречані котлети, які завжди виходять соковитими: простий рецепт

Ідеальна вечеря за годину. Як приготувати гречані котлети, що підкорюють з першого шматочка.

03/10/2025 10:58
  • Новини

Осінній секрет полуниці: три прості добавки для рекордного врожаю

Без “жовтневого” догляду полуниця буде дрібною та кислою.Чим підгодувати рослини восени?

03/10/2025 09:55
  • Новини

Світло мигає, а напруга скаче: у ДТЕК пояснили, як діяти

Мигаюче світло в оселях українців з'являється досить часто, від чого страждає в першу чергу побутова…

03/10/2025 08:55
  • Новини

Як з’явилась телепрограма для пенсіонерів: від ідеї до успіху

Щосереди ви, шановні читачі, тримаєте в руках черговий номер «Пенсійної телепрограми». Її ще можна назвати…

03/10/2025 08:32
  • Новини

75% економії на комуналці: хто зможе скористатися пільгою і як її оформити

Невідомі нюанси знижок. Що треба знати перед оформленням пільг?

03/10/2025 08:00