Новини

П’ять продуктів, які не можна гріти в мікрохвильовій печі – і ось чому

Тому фахівці виділили певні групи продуктів, які не варто готувати чи розігрівати у мікрохвильовій печі.

Чому їжа з мікрохвильової печі може нашкодити

На думку експертів видання Parade, у їжі, що потрапила під дію мікрохвильової печі можуть розмножуватися різні бактерії, в тому числі сальмонела та кишкова паличка. Це відбувається через те, що певна частина продуктів не прогрівається настільки, щоб знищити хвороботворні бактерії, але температура стає достатньою для їх розвитку і розмноження.

Як зробити безпечною їжу з мікрохвильової печі

Фахівці рекомендують під час розігріву готової страви, перемішати її хоча б один раз. Якщо це великі шматки – перекласти їх на інший бік. Це дозволить довести їжу до потрібної температури. Краще перегріти страву, ніж залишити напівхолодною. Особливо якщо її не вживатимуть негайно.

П’ять продуктів, які не можна гріти та готувати в мікрохвильовій печі

Грудне молоко та дитяча суміш

Навіть якщо спосіб розігріву в мікрохвильовій печі здається дуже зручним, не слід використовувати його для розігріву грудного молока і суміші для дитячого харчування. Адже нерівномірно прогріта рідина може по-перше обпекти дитину. А по-друге, молоко та суміш є дуже комфортним середовищем для розвитку різноманітних бактерій.

Недостатньо охолоджена їжа

Якщо їжа пролежала за кімнатної температури більше двох годин, її не бажано розігрівати. За час, який страва знаходилася не в холодильнику, вона могла стати місцем розмноження деяких бактерій. А розігрів може прискорити цей процес.

Фарширована птиця

Фаршировану птицю ніколи не слід готувати в мікрохвильовій печі – переконує Барбара Ковальчик, директор Інституту безпеки харчових продуктів та харчування при Університеті Джорджа Вашингтона. Адже нерівномірне прогрівання не дозволить страві приготуватися якісно. Оберіть для цієї справи духову піч.

Соуси та маринади

Маринади для сирого м’яса мають бути кип’ячені. У мікрохвильовій печі це зробити якісно не вдасться. Тому, щоб не ризикувати, не готуйте їх у такий спосіб.

Залишки їжі, які зберігалися понад тиждень

Якщо страва лежала в холодильнику сім і більше днів, її треба просто викинути. Ці продукти у переважній більшості випадків вже є місцем розвитку цвілі та бактерій. Розігрівання тільки пришвидшить хвороботворний процес. За даними Міністерства сільського господарства США, залишки їжі зазвичай безпечні протягом трьох-чотирьох днів.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Україну 18 листопада накриє контрастна погода: де чекати дощів, де снігу, а де буде сонячно

Сильні пориви вітру та змішані опади. Детальний прогноз погоди на вівторок.

17/11/2025 22:30
  • Новини

Без паніки: прогноз на 18 листопада попереджає про “тиху” магнітну бурю

Геомагнітні збурення у вівторок посиляться. Якими вони будуть і хто відчує зміни першим?

17/11/2025 21:30
  • Новини

Напруга «стрибає», техніка горить: як захистити холодильники та телевізори під час відключень

Ваша побутова техніка в зоні ризику. Стабілізатор, реле чи ДБЖ: який захист справді працює в…

17/11/2025 20:30
  • Новини

Пенсійний фонд попередив про ризик примусового повернення пенсій: що відбувається

Кого зобов’яжуть повертати надміру виплачені кошти. У ПФУ пояснили.

17/11/2025 19:30
  • Новини

Половина комуналки коштом держави: кому відкриють доступ до пільг у 2025/26 році

Держава покриє частину витрат на енергоносії. Хто точно отримає знижку та які документи потрібні?

17/11/2025 18:30
  • Новини

Чи подорожчають дрова у грудні та наскільки: як холод і попит впливають на ціни

Українцям обіцяють новий стрибок вартості дров. Актуальні дані та поради лісників.

17/11/2025 17:30