Новини

П’ять продуктів, які не можна гріти в мікрохвильовій печі – і ось чому

Тому фахівці виділили певні групи продуктів, які не варто готувати чи розігрівати у мікрохвильовій печі.

Чому їжа з мікрохвильової печі може нашкодити

На думку експертів видання Parade, у їжі, що потрапила під дію мікрохвильової печі можуть розмножуватися різні бактерії, в тому числі сальмонела та кишкова паличка. Це відбувається через те, що певна частина продуктів не прогрівається настільки, щоб знищити хвороботворні бактерії, але температура стає достатньою для їх розвитку і розмноження.

Як зробити безпечною їжу з мікрохвильової печі

Фахівці рекомендують під час розігріву готової страви, перемішати її хоча б один раз. Якщо це великі шматки – перекласти їх на інший бік. Це дозволить довести їжу до потрібної температури. Краще перегріти страву, ніж залишити напівхолодною. Особливо якщо її не вживатимуть негайно.

П’ять продуктів, які не можна гріти та готувати в мікрохвильовій печі

Грудне молоко та дитяча суміш

Навіть якщо спосіб розігріву в мікрохвильовій печі здається дуже зручним, не слід використовувати його для розігріву грудного молока і суміші для дитячого харчування. Адже нерівномірно прогріта рідина може по-перше обпекти дитину. А по-друге, молоко та суміш є дуже комфортним середовищем для розвитку різноманітних бактерій.

Недостатньо охолоджена їжа

Якщо їжа пролежала за кімнатної температури більше двох годин, її не бажано розігрівати. За час, який страва знаходилася не в холодильнику, вона могла стати місцем розмноження деяких бактерій. А розігрів може прискорити цей процес.

Фарширована птиця

Фаршировану птицю ніколи не слід готувати в мікрохвильовій печі – переконує Барбара Ковальчик, директор Інституту безпеки харчових продуктів та харчування при Університеті Джорджа Вашингтона. Адже нерівномірне прогрівання не дозволить страві приготуватися якісно. Оберіть для цієї справи духову піч.

Соуси та маринади

Маринади для сирого м’яса мають бути кип’ячені. У мікрохвильовій печі це зробити якісно не вдасться. Тому, щоб не ризикувати, не готуйте їх у такий спосіб.

Залишки їжі, які зберігалися понад тиждень

Якщо страва лежала в холодильнику сім і більше днів, її треба просто викинути. Ці продукти у переважній більшості випадків вже є місцем розвитку цвілі та бактерій. Розігрівання тільки пришвидшить хвороботворний процес. За даними Міністерства сільського господарства США, залишки їжі зазвичай безпечні протягом трьох-чотирьох днів.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Пільги для чорнобильців: на що можуть розраховувати ліквідатори третьої та четвертої категорії

Ми вже розповідали про пільги для чорнобильців 1-ї та 2-ї категорій. Продовжуємо тему та роз'яснюємо,…

07/04/2025 20:32
  • Новини

Готуємо Великодні смаколики: як швидко впоратися з сирною паскою

Рецептів обрядового хліба (паски) в Україні не злічити. У кожної господині є власний, «фірмовий». Випікання…

07/04/2025 19:45
  • Статті

Як відремонтувати розхитаний стілець

Коли ніжки стільця або табуретки кріпляться до сидіння клеєм, вони можуть розхитуватися.

07/04/2025 18:51
  • Домашній адвокат

Як учаснику бойових дій отримати безоплатну юридичну допомогу

Учасники бойових дій (УБД) мають право на безоплатну юридичну підтримку — від консультацій до представництва…

07/04/2025 16:19
  • Новини

Чим, як і коли правильно білити дерева навесні: дієві поради й рецепт розчину

Побілка дерев — це важливий етап у догляді за садом. Дізнайтеся всі нюанси проведення процедури.

07/04/2025 15:12
  • Новини

Пісні ліниві голубці: готуємо швидко з простих продуктів

Втомилися від довгих приготувань? Ліниві голубці – це швидкий та смачний спосіб приготувати традиційну страву…

07/04/2025 14:30