Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи шкідливо користуватися мікрохвильовою піччю?

Чи шкідливо користуватися мікрохвильовою піччю?

Этот материал также доступен на русском языке
Мікрохвильова піч має великий перелік переваг. Проте зараз часто можна почути, що приготовлена ​​в мікрохвильовій печі їжа небезпечна для здоров'я.

Чи це так, і якому впливу піддається організм, коли ми користуємося мікрохвильовкою?

Про НВЧ-печі ходить багато міфів, і головний — твердження, ніби мікрохвильовка викликає онкологічні захворювання і пригнічує імунітет. Насправді кількість радіації, яку випромінює звичайна мікрохвильовка, є дуже малою, і вплив цього приладу можна порівняти з впливом звичайного телевізора.

НВЧ-піч влаштована таким чином, що її промені неспроможні пробитися назовні, а «працюють» лише усередині. Тому при правильному використанні мікрохвильовка абсолютно нешкідлива для людини.

Їжа, приготовлена ​​в мікрохвильовій печі, має ті ж властивості, що і приготована в звичайній сковороді або каструлі, – в ній частково руйнуються вітаміни і корисні речовини. Проте мікрохвильовку краще не використовувати для приготування їжі, її основна функція – розігрів страв і розморожування продуктів.

Небезпеку мікрохвильовка може становити тільки для людей, у яких встановлені кардіостимулятори – їм користування такою піччю протипоказане. Також ніколи не можна відкривати дверцята мікрохвильовки, що працює.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні