Цей матеріал дуже популярний під час запікання. Адже досить міцний та тонкий, щоб забезпечити збереження соків усередині для смачної страви. Але фахівці з харчової безпеки попереджають: використання фольги для приготування їжі може бути дуже шкідливим і спричинити серйозні захворювання.
За температури вище 200 градусів фольга стає джерелом алюмінію, який потрапляє у їжу. За словами голови Програми харчової безпеки Національної екологічної асоціації Даріна Детвілера, особлива небезпека виникає, коли у фользі запікають кислі продукти, наприклад, помідори, цитрусові або інші з додаванням оцту. Таким чином людина отримує невеликі дози алюмінію. Якщо це відбувається зрідка, то не становить небезпеки. Але регулярне споживання приготованих таким чином страв може призвести до нейродегенеративних захворювань. Серед такий патологій нервової системи хвороби Альцгеймера, Паркінсона, розсіяний склероз і чимало інших.
Щоб мінімізувати шкоду від фольги, уникайте частого готування на високих температурах і тривалого зберігання у фользі кислих і солоних продуктів. Суха холодна їжа при нетривалому контакті з алюмінієвою фольгою не спричинить проблем.
За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, американці отримують з їжею щодня 7-9 міліграмів алюмінію. Також цей сріблясто-білий легкий метал виявляють у косметиці, ліках, антиперспірантах і навіть у питній воді.
Вас також можуть зацікавити новини:
Правила виходу літніх людей на заслужений відпочинок у 2026 році в Україні зміниться. Як перевірити…
Держава запускає масштабну підтримку для ВПО. Уряд розширив іпотечну програму для отримання коштів на придбання…
Ваша пральна машина втрачає свій блиск, а після прання залишається неприємний запах? Секретний спосіб, який…
Цей рецепт — справжня знахідка: всього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль і сковорода — і ви…
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.