Цей матеріал дуже популярний під час запікання. Адже досить міцний та тонкий, щоб забезпечити збереження соків усередині для смачної страви. Але фахівці з харчової безпеки попереджають: використання фольги для приготування їжі може бути дуже шкідливим і спричинити серйозні захворювання.
За температури вище 200 градусів фольга стає джерелом алюмінію, який потрапляє у їжу. За словами голови Програми харчової безпеки Національної екологічної асоціації Даріна Детвілера, особлива небезпека виникає, коли у фользі запікають кислі продукти, наприклад, помідори, цитрусові або інші з додаванням оцту. Таким чином людина отримує невеликі дози алюмінію. Якщо це відбувається зрідка, то не становить небезпеки. Але регулярне споживання приготованих таким чином страв може призвести до нейродегенеративних захворювань. Серед такий патологій нервової системи хвороби Альцгеймера, Паркінсона, розсіяний склероз і чимало інших.
Щоб мінімізувати шкоду від фольги, уникайте частого готування на високих температурах і тривалого зберігання у фользі кислих і солоних продуктів. Суха холодна їжа при нетривалому контакті з алюмінієвою фольгою не спричинить проблем.
За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, американці отримують з їжею щодня 7-9 міліграмів алюмінію. Також цей сріблясто-білий легкий метал виявляють у косметиці, ліках, антиперспірантах і навіть у питній воді.
Вас також можуть зацікавити новини:
За 10 днів розпочнеться новий навчальний рік. Розповідаємо, хто з учителів зможе піти на пенсію…
В Україні діє правило, яке захищає від мізерних пенсій окремих громадян – їхні виплати починаються…
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.