Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ якому посуді або упаковці не можна зберігати продукти в холодильнику?

У якому посуді або упаковці не можна зберігати продукти в холодильнику?

Этот материал также доступен на русском языке
Неправильне зберігання продуктів у холодильнику призводить до того, що вони швидко псуються. Важливе значення має й те, у чому і як ми зберігаємо продукти.

У якому посуді або упаковці не можна зберігати продукти в холодильнику?

АЛЮМІНІЙ і ЧАВУН. Продукти не можна зберігати в алюмінієвому та чавунному посуді. Алюмінієвий піддається окисленню, а чавунний може бути з іржею.

ПОЛІЕТИЛЕНОВІ ПАКЕТИ. Жири, а це масло, маргарин, сир, сало, ковбаси, не слід зберігати у поліетиленових пакетах. Продукти там стають вологими і починають пліснявіти. Найкраще для олії годяться пластикові контейнери або фольга, а сир і копчені продукти можна загортати у пергаментний папір.

ПЛАСТМАСА. Пластикові контейнери не годяться для зберігання харчових продуктів у холодильнику, якщо такі посудини не мають відповідного маркування – мусить бути зображена чарка або виделка з ложкою.

ДЕРЕВ’ЯНИЙ ПОСУД. Дерево – екологічно чистий матеріал, але при тривалому зберіганні продуктів з великим вмістом рідини такий посуд може розбухнути і втратити форму, а волокна можуть почати відшаровуватися. Якщо дерев’яний посуд має розпис, то частинки фарби можуть потрапити в їжу.

У чому зберігати продукти в холодильнику?

Годяться харчова плівка, фольга (вона годиться і для зберігання готових страв), пергаментний папір, вакуумна упаковка.

З посуду для зберігання в холодильнику чудово згодиться скляна або емальована посудина.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні