Новини

Яблучний пиріг із суфле виходить повітряним та легким – і зі столу полетить швидко

Яблучний пиріг з суфле

Інгредієнти

Борошно – 280 г (приблизно 1,5 склянки), яблука – 600 г (терті), цукор – 100 г для начинки і 50 г для тіста, масло вершкове – 40 г, кориця – 1/2 чайної ложки, яйця – 2 шт., білок – 1-го яйця, олія – 100 мл, розпушувач – 8 г, цукрова пудра – 100 г, сіль – щіпка, ванілін – щіпка.

Як готувати

  • На сковороді з товстим дном розтопити цукор до карамельного кольору.

  • Додати терті яблука, масло і корицю і тушкувати до випарування рідини.

  • Змішати яйця, цукор, сіль, ванілін і рослинну олію, додати просіяне борошно з розпушувачем.

  • Замісити м’яке тісто. Якщо тісто вийшло дуже сухим, додати 1-2 столові ложки води.

  • Розділити тісто на дві нерівні частини: розкотити більшу частину і викласти на дно форми. Сформувати на тісті бортики і викласти начинку з яблук.

  • Розкачати другу частину тесту і накрити нею начинку. З’єднати краї тіста, защипнути і зробити проколи виделкою.

  • Збити білок з цукровою пудрою до стійких піків і змастити верх пирога.

  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин до золотистого кольору.

Спробуйте також приготувати:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 4 липня 2025 року

Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…

03/07/2025 22:17
  • Новини

Нова підтримка від держави: хто в Україні отримає доплати у 2025 році

Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…

03/07/2025 21:48
  • Статті

Магія слів: чому прокльони здаються такими реальними ?

Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…

03/07/2025 20:45
  • Статті

Де і скільки зберігати олію: що кажуть знавці

Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…

03/07/2025 19:59
  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58
  • Новини

Шахраї атакують: в Україні зростає кількість підробленої валюти

Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…

03/07/2025 17:59