Борошно – 280 г (приблизно 1,5 склянки), яблука – 600 г (терті), цукор – 100 г для начинки і 50 г для тіста, масло вершкове – 40 г, кориця – 1/2 чайної ложки, яйця – 2 шт., білок – 1-го яйця, олія – 100 мл, розпушувач – 8 г, цукрова пудра – 100 г, сіль – щіпка, ванілін – щіпка.
На сковороді з товстим дном розтопити цукор до карамельного кольору.
Додати терті яблука, масло і корицю і тушкувати до випарування рідини.
Змішати яйця, цукор, сіль, ванілін і рослинну олію, додати просіяне борошно з розпушувачем.
Замісити м’яке тісто. Якщо тісто вийшло дуже сухим, додати 1-2 столові ложки води.
Розділити тісто на дві нерівні частини: розкотити більшу частину і викласти на дно форми. Сформувати на тісті бортики і викласти начинку з яблук.
Розкачати другу частину тесту і накрити нею начинку. З’єднати краї тіста, защипнути і зробити проколи виделкою.
Збити білок з цукровою пудрою до стійких піків і змастити верх пирога.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин до золотистого кольору.
Спробуйте також приготувати:
Іноді трапляються трагічні ситуації, коли чоловік помирає або гине до того, як встиг офіційно оформити…
Навесні так вабить свіжий огірок, редиска і перша полуниця. Як правильно обрати ранню городину, щоб…
В рамках оновленої програми «Турбота» затверджено два нові види адресної допомоги — одноразову та щомісячну.
18 травня віряни та всі охочі можуть долучитися до важливих подій духовного та культурного життя.…
Народжуваність в Україні падає починаючи з 1993 року. Держава підтримує багатодітні сім’ї, тобто ті, в…
18 травня у більшості областей України переважатиме дощова погода. Ще панує циклон, тому буде волого…