Борошно – 280 г (приблизно 1,5 склянки), яблука – 600 г (терті), цукор – 100 г для начинки і 50 г для тіста, масло вершкове – 40 г, кориця – 1/2 чайної ложки, яйця – 2 шт., білок – 1-го яйця, олія – 100 мл, розпушувач – 8 г, цукрова пудра – 100 г, сіль – щіпка, ванілін – щіпка.
На сковороді з товстим дном розтопити цукор до карамельного кольору.
Додати терті яблука, масло і корицю і тушкувати до випарування рідини.
Змішати яйця, цукор, сіль, ванілін і рослинну олію, додати просіяне борошно з розпушувачем.
Замісити м’яке тісто. Якщо тісто вийшло дуже сухим, додати 1-2 столові ложки води.
Розділити тісто на дві нерівні частини: розкотити більшу частину і викласти на дно форми. Сформувати на тісті бортики і викласти начинку з яблук.
Розкачати другу частину тесту і накрити нею начинку. З’єднати краї тіста, защипнути і зробити проколи виделкою.
Збити білок з цукровою пудрою до стійких піків і змастити верх пирога.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин до золотистого кольору.
Спробуйте також приготувати:
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до 2013 року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…