Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДуже смачна шарлотка з яблуками: класичний рецепт ароматної та повітряної випічки

Дуже смачна шарлотка з яблуками: класичний рецепт ароматної та повітряної випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Традиційно шарлотка готується на основі бісквітного тіста, яким заливають нарізані яблука переважно кисло-солодких сортів із щільною м'якоттю.

Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • яблука – 4 шт.;
  • розпушувач для тіста – 1 ч.л.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло для змащування форми – 30 г;
  • цукрова пудра для прикраси – 2-3 столові ложки.

Приготування:

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, якщо вона щільна, видаляємо насіння і плодоніжку. Нарізаємо яблука тонкими часточками.
  2. Борошно обов’язково просіюємо, щоб воно наситилося киснем і додаємо розпушувач.
  3. Яйця дістаємо з холодильника, не даємо їм охолонути, розбиваємо в ємність і збиваємо міксером до появи піни.
  4. Додаємо до яєць ванільний та звичайний цукор, і збиваємо на високій швидкості міксера не менше 5-7 хвилин.
  5. У яєчну масу частинами вводимо борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою, міксер краще не використовувати. Намагаємось розмішувати так, щоб не було грудочок.
  6. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми викладаємо щільно яблучні часточки. Виливаємо тісто у форму та рівномірно розподіляємо.
  7. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
  8. Шарлотку з яблуками, що залишилася, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Нове на сайті