Найменше жиру містить куряча грудка. Саме її дієтологи вважають найкориснішою для споживання. Її часто вживають люди, які прагнуть знизити вагу. Середня порція вагою 85 г містить 28 г білка, який незамінний для відтворення клітин, утворення ферментів, вироблення антитіл та гормонів.
Раніше ми розповідали, яке м’ясо найкорисніше.
Найбільш шкідливою частиною курки є її шкіра. Без жодних вітамінів, але з високим рівнем жиру, куряча шкіра хоч і смачна, але геть не корисна. Крім того, на ній можуть бути залишки хлору, який часом застосовують для продовження терміну придатності продукції. Тож найбільш безпечний для здоров’я варіант – знімати шкіру з м’яса курки перед приготуванням.
Дієтологи також закликають обмежити споживання курячих крил. Більша частина крила складається зі шкіри, тому містить мінімум корисних речовин і багато жиру.
Читайте також: Як готувати м’ясо, щоб не отруїтися в спеку
Внутрішні органи магазинної курки також не бажані в щоденному раціоні. Печінка може накопичувати токсини, які потрапляють в організм курки зі спеціальними кормами для інтенсивного росту, а також з препарати від різноманітних хвороб.
Також шкідливою частиною вважається гузка – хвостова частина тулуба птаха. Вона може містити велику кількість патогенних бактерій.
Найбільші ризики водної кризи прогнозуються у трьох регіонах. Експерти попереджають: за 5 років міста можуть…
Ми часто викидаємо старі папери, вважаючи їх непотрібними. Але деякі документи можуть якось врятувати ваші…
Завдяки сучасним технологіям такі пристрої забезпечують максимальний комфорт у будь-яких умовах. Однак важливо знати, як…
Стартувала програма фінансової підтримки батьків першокласників. Втім, чимало з них не можуть подати заявку на…
Пенсійний фонд оприлюднив оновлені статистичні дані щодо розміру пенсій в Україні. Хто отримав найбільше підвищення…
Неякісна кава легко «виказує себе» у простому домашньому експерименті. Розповідаємо, як швидко перевірити якість кави.