Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯке м'ясо найбільш корисне для організму людини?

Яке м’ясо найбільш корисне для організму людини?

Этот материал также доступен на русском языке
Умовно усі види м'яса поділяються на біле та червоне. Медики розповіли, яке м'ясо найбільш корисне і скільки його потрібно їсти, щоби не нашкодити здоров'ю.

М’ясо для українців є невід’ємним елементом щоденного раціону. Зазвичай любителі цього продукту не замислюються, яке з них корисніше – червоне чи біле.

Однак дієтологи впевнені, що різниця між видами м’яса існує, до того ж його правильне вживання може позитивно впливати на всю роботу організму, повідомляє 1plus1.ua.

Корисні властивості м’яса:

  • М’ясо – унікальне джерело білка, вітамінів групи В.
  • Забезпечує нормальну роботу всіх органів та систем.
  • містить залізо, вкрай необхідне для кровотворення.

М’ясо умовно ділять на біле та червоне. Біле м’ясо – це свійська птиця, а також кролик, риба та інші морепродукти.

Червоне м’ясо – це баранина, яловичина та свинина. Качка, хоч і є м’ясом свійської птиці, але також відноситься до червоного м’яса.

Дієтологи вважають, що червоне м’ясо менш корисне, ніж біле. Там занадто багато насичених жирів та холестерину, який провокує збільшення ваги, а також може бути шкідливим для серця. Вживання червоного м’яса у нерозумних кількостях може призводити до розвитку раку.

Біле м’ясо навпроти майже не має протипоказань з боку лікарів, воно ідеально підходить тим, хто намагається схуднути, знизити рівень холестерину в крові та веде здоровий спосіб життя. Вони рекомендують для щоденного раціону вибирати кролятину, адже вона краще за всі сорти м’яса засвоюється в нашому організмі, є нежирною і містить більше білка та ненасичених жирних кислот, які життєво необхідні нашому організму. З червоних сортів найкращою вважається телятина, її рекомендують їсти всім, хто на дієті та навіть маленьким дітям.

Втім, однозначно сказати, яке м’ясо корисніше – біле чи червоне – складно. Все залежить від того, скільки саме його в раціоні та в якому вигляді воно вживається.

Вважається, що щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кг нормальної ваги. Тобто для дорослої людини це приблизно 70 г м’яса на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні