16 червня – День свіжих овочів. Овочі відіграють важливу роль у житті людини, адже вони є джерелом вітамінів та мінеральних речовин, необхідних людям.
Крім того, в них містяться органічні кислоти та ефірні олії, що покращують травлення та сприяють кращій засвоюваності м’ясних та рибних страв.
Однак навіть такі корисні продукти можуть таїти в собі небезпеку для організму людини, зокрема через надлишок нітратів.
У різних частинах плодів, коренеплодів та зеленних культур міститься різна кількість нітратів.
Е. Феофілов, агроном
Нагадаємо, ми розповідали, як вивести нітрати з ранніх овочів, щоб не отруїтися, а отримати максимальну користь.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Що робити з дрібною та некондиційною картоплею? Багато городників просто викидають її, але є способи,…
Здивуйте своїх рідних та гостей оригінальним рецептом улюбленого торта. З какао він вийде ще смачнішим…
Влітку українські поля залишилися без зрошення та вологи. Наслідки цього вдарять по кишенях українців уже…
В Україні стало майже на 90 тисяч пенсіонерів менше. У Пенсійному фонді України розповіли, в…