Новини

Яблучні “троянди” у листковому тісті: здивуйте гостей неймовірно гарним десертом

Хочете здивувати своїх гостей? Приготуйте для них не просто дуже смачний, але і дуже гарний десерт — яблучні “троянди” в листковому тесті.

Готується випічка досить просто та швидко, а завдяки своєму вигляду стане справжньою окрасою столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший пісний яблучний пиріг.

Інгредієнти:

  • яблука — 3-4 шт.;
  • готове листкове тісто — 250 г;
  • вершкове масло — 1 ст. л.;
  • цукрова пудра — 1 ст. л.;
  • кориця — 1 ст. л. ;
  • фруктовий джем — на власний смак.

Приготування

  1. Яблука розрізаємо на чотири частини та вирізаємо серцевину. Після цього нарізаємо їх дуже тонкими скибочками.
  2. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, викладаємо туди яблучні скибочки, додаємо цукрову пудру та корицю. Варимо протягом 2 хвилин на повільному вогні, не даючи скибочки розваритися — вони повинні бути пружними, легко згинатися і не ламатися.
  3. Готове листкове тісто розморожуємо, викладаємо на присипану борошном поверхню і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт. Потім розрізаємо тісто на шість рівних смужок.
  4. Кожну смужку змащуємо 1 чайною ложкою джему та по краю укладаємо скибочки яблук. Згортаємо смужки тіста навпіл, прикривши частину яблук.
  5. Акуратно згортаємо смужки в рулетики, змочивши водою та закріпивши їх кінці, щоб тісто не розвернулося.
  6. Розправляємо яблучні скибочки, щоб вийшли яблучні трояндочки.
  7. Поміщаємо яблучні троянди в силіконові форми для випікання кексів і ставимо на деко.
  8. Випікаємо у духовці при 200 ° С протягом 15-20 хвилин. Щоб яблука не підгоріли, наприкінці можна накрити лист фольгою.
  9. Готові трояндочки посипаємо цукровою пудрою і викладаємо на блюдо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як заощадити сотні гривень на електриці: потрібен один прилад

Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10