Новини

Яблучні “троянди” у листковому тісті: здивуйте гостей неймовірно гарним десертом

Хочете здивувати своїх гостей? Приготуйте для них не просто дуже смачний, але і дуже гарний десерт — яблучні “троянди” в листковому тесті.

Готується випічка досить просто та швидко, а завдяки своєму вигляду стане справжньою окрасою столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший пісний яблучний пиріг.

Інгредієнти:

  • яблука — 3-4 шт.;
  • готове листкове тісто — 250 г;
  • вершкове масло — 1 ст. л.;
  • цукрова пудра — 1 ст. л.;
  • кориця — 1 ст. л. ;
  • фруктовий джем — на власний смак.

Приготування

  1. Яблука розрізаємо на чотири частини та вирізаємо серцевину. Після цього нарізаємо їх дуже тонкими скибочками.
  2. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, викладаємо туди яблучні скибочки, додаємо цукрову пудру та корицю. Варимо протягом 2 хвилин на повільному вогні, не даючи скибочки розваритися — вони повинні бути пружними, легко згинатися і не ламатися.
  3. Готове листкове тісто розморожуємо, викладаємо на присипану борошном поверхню і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт. Потім розрізаємо тісто на шість рівних смужок.
  4. Кожну смужку змащуємо 1 чайною ложкою джему та по краю укладаємо скибочки яблук. Згортаємо смужки тіста навпіл, прикривши частину яблук.
  5. Акуратно згортаємо смужки в рулетики, змочивши водою та закріпивши їх кінці, щоб тісто не розвернулося.
  6. Розправляємо яблучні скибочки, щоб вийшли яблучні трояндочки.
  7. Поміщаємо яблучні троянди в силіконові форми для випікання кексів і ставимо на деко.
  8. Випікаємо у духовці при 200 ° С протягом 15-20 хвилин. Щоб яблука не підгоріли, наприкінці можна накрити лист фольгою.
  9. Готові трояндочки посипаємо цукровою пудрою і викладаємо на блюдо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як заощадити сотні гривень на електриці: потрібен один прилад

Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)

Новое на сайте

  • Статті

Хочете хорошу пам’ять – треба більше спати: що відкрили вчені

Здоровий сон – це основа гарного самопочуття.

08/04/2025 21:16
  • Статті

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

Яйце, цукор і борошно - все просто, але бісквіт не піднімається, то тріскається, то осідає.…

08/04/2025 20:34
  • Статті

Екзема, псоріаз та алергії: як уникнути весняного загострення

Зміна сезону часто викликає посилення симптомів хронічних шкірних захворювань: екземи, псоріазу, грибка, алергії.

08/04/2025 19:58
  • Новини

В очікуванні Великодня: готуємо заздалегідь домашню ковбасу

Великодній святковий стіл без домашньої ковбаси уявити важко. А ось приготувати її легко та нескладно.

08/04/2025 18:39
  • Статті

Хочете взяти кредит: які ризики вас чатують і де треба проявити обережність

Перш ніж підписувати будь-які фінансові документи, важливо розуміти, на що саме ви погоджуєтеся, які умови…

08/04/2025 17:45
  • Статті

Чому українцям за кордоном складно поновити пенсію?

На електронну пошту редакції «На пенсії» надійшов лист з Німеччини. Жінка на ім’я Наталія захотіла…

08/04/2025 16:46