Приготування пісних дріжджових оладок не займає багато часу, що дуже важливо для сучасних господарок. Якщо подати до випічки мед або джем, то вийде просто чудовий десерт до вечірнього чаювання.
Борошно – 4 склянки, дріжджі сухі – 2 чайні ложки (11 г), цукор – 2-4 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, вода тепла – 2,5 склянки, олія для смаження – 3-5 столових ложок.
Перемішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Поступово додати теплу воду. Тісто за консистенцією має бути як густа сметана.
Поставити тісто приблизно на годину в тепле місце, поки воно не збільшиться в об’ємі у 2-3 рази. Тісто не перемішувати.
У тісто, за бажанням, можна додати цедру лимона або апельсина, родзинки, цукати.
Розігріти сковороду з рослинною олією і не перемішуючи тісто, викладати його столовою ложкою на сковороду. Смажити оладки з двох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Оладки вийдуть пишнішими, якщо їх смажити під кришкою на невеликому вогні, але олія в сковороді має бути добре розігрітою.
Готові оладки можна викладати на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Подавати оладки з джемом, варенням або посипати цукровою пудрою.
В уряді ухвалили рішення про запуск нової програми підтримки для внутрішніх переселенців. Частина з ВПО…
Хочете, щоб картопля, буряк та цибуля дійшли до весни без втрат? Експерт розповів, як правильно…
У випадку смерті військовослужбовця право на спадщину мають особи, вказані в заповіті, або родичі відповідно…
Коли хочеться чогось смачного і солодкого, але часу обмаль, на допомогу прийдуть ці прості тістечка…
Навіть невелика заборгованість тепер може обернутися для українців серйозними проблемами. Головна компанія-газопостачальник країни ввела нові…
Потік ухилянтів від мобілізації не зменшується. Прикордонники щодня затримують не менше 10 чоловіків, які намагаються…