Приготування пісних дріжджових оладок не займає багато часу, що дуже важливо для сучасних господарок. Якщо подати до випічки мед або джем, то вийде просто чудовий десерт до вечірнього чаювання.
Борошно – 4 склянки, дріжджі сухі – 2 чайні ложки (11 г), цукор – 2-4 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, вода тепла – 2,5 склянки, олія для смаження – 3-5 столових ложок.
Перемішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Поступово додати теплу воду. Тісто за консистенцією має бути як густа сметана.
Поставити тісто приблизно на годину в тепле місце, поки воно не збільшиться в об’ємі у 2-3 рази. Тісто не перемішувати.
У тісто, за бажанням, можна додати цедру лимона або апельсина, родзинки, цукати.
Розігріти сковороду з рослинною олією і не перемішуючи тісто, викладати його столовою ложкою на сковороду. Смажити оладки з двох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Оладки вийдуть пишнішими, якщо їх смажити під кришкою на невеликому вогні, але олія в сковороді має бути добре розігрітою.
Готові оладки можна викладати на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Подавати оладки з джемом, варенням або посипати цукровою пудрою.
В Україні хочуть запровадити нову грошову допомогу для однієї з категорій громадян. Хто зможе отримати…
Дарування чи спадкування? Розбираємось разом із юристкою, який спосіб передачі майна вигідніший, безпечніший і з…
Звичайні каштани, зібрані на вулиці, можуть стати ефективним засобом для дому. Що треба зробити.
Осінь — пора, коли аромат квашеної капусти стоїть у повітрі, а господині готують запаси на…
Ваша картка заарештована. У яких випадках банки блокують рахунки й що робити у такій ситуації?
Якщо Пенсійний фонд відмовив у зарахуванні стажу, варто перевірити правильність архівних документів. Суд може підтвердити…