Приготування пісних дріжджових оладок не займає багато часу, що дуже важливо для сучасних господарок. Якщо подати до випічки мед або джем, то вийде просто чудовий десерт до вечірнього чаювання.
Борошно – 4 склянки, дріжджі сухі – 2 чайні ложки (11 г), цукор – 2-4 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, вода тепла – 2,5 склянки, олія для смаження – 3-5 столових ложок.
Перемішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль. Поступово додати теплу воду. Тісто за консистенцією має бути як густа сметана.
Поставити тісто приблизно на годину в тепле місце, поки воно не збільшиться в об’ємі у 2-3 рази. Тісто не перемішувати.
У тісто, за бажанням, можна додати цедру лимона або апельсина, родзинки, цукати.
Розігріти сковороду з рослинною олією і не перемішуючи тісто, викладати його столовою ложкою на сковороду. Смажити оладки з двох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Оладки вийдуть пишнішими, якщо їх смажити під кришкою на невеликому вогні, але олія в сковороді має бути добре розігрітою.
Готові оладки можна викладати на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Подавати оладки з джемом, варенням або посипати цукровою пудрою.
Депресія та вигорання мають багато спільного, але їхні наслідки для здоров'я можуть відрізнятися кардинально. Чому…
Якщо ви отримали штраф за порушення ПДР, хоча не були за кермом, важливо вчасно призначити…
У деяких випадках заповіт не має сили — частина спадку належить родичам за законом. Хто…
Шукаєте простий і смачний рецепт до чаю? Цей пісочний пиріг із варенням підкорює з першого…
Автоматичне перепризначення субсидій стосується більшості домогосподарств. Але якщо змінився склад сім’ї або майновий стан —…
Грузинська кухня відома своїми насиченими смаками, ароматами спецій та щедрою зеленню. Один із її кулінарних…