Новини

Топ-6 секретів смаженої картоплі: апетитна скоринка без краплі зайвого жиру

У смаженні картоплі багато що залежить від практики, від сорту картоплі, від сковорідки і від попередньої підготовки.

Раніше ми писали, як приготувати домашній майонез за кілька хвилин.

Сорт 

Для смаження краще вибрати картоплю з низьким рівнем крохмалю. Це можуть бути сорти “Романо”, “Ред Скарлетт”, “Водограй”, “Гурман”, “Веснянка” тощо.

Посуд

Картоплю потрібно смажити на чавунній пательні або хоча б на пательні з товстим дном, щоб вона була прогріта рівномірно і довго тримала тепло. 

Нарізка

Картоплю потрібно нарізати скибочками або соломкою товщиною до 8 мм. Більші шматки потребують попереднього варіння.

Волога

Щоб зменшити кількість крохмалю, нарізану картоплю заливають водою на півгодини, а потім обсушують на рушнику.

Температура

Сковороду з рослинною олією потрібно заздалегідь добре розігріти. Коли олія почне злегка димітитися, можна класти картоплю.

Перемішування 

Не чіпайте картоплю перші 5-7 хвилин. За цей час встигне схопитися золотава скоринка. Потім її потрібно ретельно перемішати. Солити можна тільки після появи скоринки, потім потрібно прибрати вогонь, прикрити кришкою і залишити картоплю на 20-25 хвилин.

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Новое на сайте

  • Статті

Проточний фільтр для води під мийку – як вибрати і де купити

Щодня ми наливаємо воду з-під крана — для кави, супу чи просто, щоб угамувати спрагу.…

12/10/2025 23:58
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 13 жовтня

Новий тиждень принесе переважно спокійний характер погоди, часом з невеликими дощами та туманами.

12/10/2025 23:24
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 13 жовтня 2025 року

Ситуація постійно змінюється. Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

12/10/2025 22:59
  • Статті

Як зробити відпочинок таким, що запам’ятовується: вибираємо відповідний тур і надійне турагентство

Плануючи чергову відпустку або міні-канікули, всі хочуть бути впевненими в тому, що все пройде гладко…

12/10/2025 22:38
  • Новини

Гороскоп з 13 по 19 жовтня: глибина пристрастей та поворот кохання

Тиждень із 13 по 19 жовтня несе як світло, так і тінь. Читайте, як краще…

12/10/2025 21:46
  • Новини

Робимо запаси на зиму: яблука сушимо, помідори заморожуємо

Осінь — час збирати врожай і заготовляти його. Сушені яблука та заморожені помідори зберігають смак,…

12/10/2025 21:23