У смаженні картоплі багато що залежить від практики, від сорту картоплі, від сковорідки і від попередньої підготовки.
Раніше ми писали, як приготувати домашній майонез за кілька хвилин.
Сорт
Для смаження краще вибрати картоплю з низьким рівнем крохмалю. Це можуть бути сорти “Романо”, “Ред Скарлетт”, “Водограй”, “Гурман”, “Веснянка” тощо.
Посуд
Картоплю потрібно смажити на чавунній пательні або хоча б на пательні з товстим дном, щоб вона була прогріта рівномірно і довго тримала тепло.
Нарізка
Картоплю потрібно нарізати скибочками або соломкою товщиною до 8 мм. Більші шматки потребують попереднього варіння.
Волога
Щоб зменшити кількість крохмалю, нарізану картоплю заливають водою на півгодини, а потім обсушують на рушнику.
Температура
Сковороду з рослинною олією потрібно заздалегідь добре розігріти. Коли олія почне злегка димітитися, можна класти картоплю.
Перемішування
Не чіпайте картоплю перші 5-7 хвилин. За цей час встигне схопитися золотава скоринка. Потім її потрібно ретельно перемішати. Солити можна тільки після появи скоринки, потім потрібно прибрати вогонь, прикрити кришкою і залишити картоплю на 20-25 хвилин.
Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування
У 2025 році українці, що належать до окремих пільгових категорій, можуть подорожувати поїздами безплатно або…
У законодавстві передбачені чіткі вікові межі для майбутніх водіїв – і вони відрізняються залежно від…
Українці, чиє житло було знищено внаслідок війни, можуть отримати компенсацію від держави.
Наступного місяця в Україні збільшать вартість електроенергії, проте для багатьох споживачів нічого не зміниться.
Кароль Навроцький ветував поправки до закону про допомогу громадянам України, які перебувають у Польщі під…
Уже з осені правила перебування дітей у садочках зміняться – батькам варто готуватися до нових…