Субота, 2 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачно та економно: домашній майонез за кілька хвилин – перевірений рецепт

Смачно та економно: домашній майонез за кілька хвилин – перевірений рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати домашній майонез дуже легко. Це значно заощадить вам гроші та час під час підготовки до свят. Крім того, майонез за цим рецептом зберігається як мінімум тиждень, тож його можна приготувати заздалегідь.

Майонез використовується як заправка для багатьох салатів, він може стати основою для інших смачних соусів до м’яса та риби. Рецептом домашнього майонезу поділився Youtube-канал Bato_ua:country house.

Раніше ми писали оригінальний рецепт “Оселедця під шубою” із секретом.

Інгредієнти

  • олія рослинна – 400 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • оцет – 2 ст.л.;
  • гірчиця – 1 ч.л.;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • сіль – 0,5 ч.л.

Із цієї кількості продуктів у вас вийде приблизно 500 мл майонезу.

Приготування

  1. Налийте у високу склянку оцет і додайте сіль, цукор і гірчицю. 
  2. Влийте рослинну олію. 
  3. Розбийте в склянку два яйця, щоб жовтки залишилися цілими. це потрібно робити дуже акуратно.
  4. Притисніть занурювальний блендер до дна склянки так, щоб накрити куполом жовтки.
  5. Почніть збивати майонез, не відриваючи блендер від дна склянки. Потім плавно піднімайте й опускайте блендер, щоб соус збився швидше. 
  6. Збивайте доти, доки соус не буде готовий.

Важливо: чим більше ви додасте рослинної олії, тим густішим буде соус. Можна замінити оцет на лимонний сік, але тоді термін придатності майонезу скоротиться до трьох днів.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні